Новини

Деца от Летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”

Наред с участието в разнообразните и интересни клубни занимания, децата от Летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”.
Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 С Министерството на културата.

прочети още

Летни дейности в НЧ"Зора-1990г." село Победа, община Долна Митрополия

Лятото е в разгара си, а Арт студио „Твори и се забавлявай” в НЧ ”Зора - 1990 г.” в село Победа, Плевенска област подготвя  интересни занимания за децата в селото. Читалището със своята компютърна зала, читалня с обновена литература и зала-игротека е притегателен център за местните и гостуващите през ваканцията деца.
        Първата инициатива, в която се включиха малки и големи беше кулинарно състезание за най-красив и вкусен сандвич. В оспорвана надпревара бяха излъчени победителите, като всички участници бяха наградени с медали и сладолед.

прочети още

Обучение на библиотечни служители от област Велико Търново на тема "Управление на европейски проекти"

Oбучение на тема  "Управление на европейски проекти" в обучителната база на Регионална библиотека "Петко Р.Славейков", гр. Велико Търново, 4-6 юни 2018 г.
Лектор: доц. д-р Калина Иванова
Обучението се проведе в учебния център на Регионалната библиотека, оборудван с необходимата компютърна и презентационна техника чрез финансовата подкрепа на Програма  "Глобални библиотеки-България".

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН

Лятна читалня в Библиотеката при НЧ "Съгласие 1869 г." гр. Тетевен

Гост в Детска лятна читалня беше госпожа Якимова. Тя разказа на децата за автора Валери Петров и заедно прочетохме приказката му "Пук". Е, друго си е с такъв отличен учител и прекрасен човек като Снежана Якимова! За следващия път децата ще донесат рисунки по приказката.

прочети още

В Дреновец стартира “Весела ваканция през лятото в библиотеката”

За първи път тази година Народно читалище “Здравец - 2007” в село Дреновец стартира своята лятна програма под надслов “Весела ваканция през лятото в библиотеката”. Заниманията се провеждат всеки ден от 11 юли до 07 септември, от 14:30 до 16:30 ч. в читалището. Всеки вторник и четвъртък Диана Борисова (Библиотекар на читалището) ще организира четене за свободното време на децата. Всяка сряда и петък ще има анимационно филмово лято. През месеците юли и август в библиотеката децата ще четат книги, ще се запознаят с дейността на библиотеката.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини