Новини

23 април световен ден на книгата и авторското право

Отпразнувахме световният ден на книгата в библиотеката със беседа за книгата, пътят й до библиотеката,както и след това,как се състои набавяне,регистриране и обработка в библиотеките. Подготвих и карнавал на приказките със приказни герои в костюми. На посещение бяха три първи класове от СУ"Иван Вазов" в града. Подарихме на всички 80 деца разделители във връзка с празника.

прочети още

Конкурс за есе "Моята любима книга"- НЧ "Елин Пелин-1977"

От 02 до 23 април се проведе конкурс за есе на тема „Моята любима книга“ с ученици от ОУ „Христо Смирненски“ село Тополи.Целта на конкурса е да стимулира креативността и интереса на учениците към писането и изразяването.Есетата класирани на първите три места получиха книги номинирани за наградата „Бисерче вълшебно“: „Как да пишем страхотни истории“ от Кристофър Едж, „Математиката е страхотна“ от Томас Канаван и „Най-известните природни чудеса на света“ от Любомир Русанов.

прочети още

"Час на библиотекаря" по новия проект на библиотека НЧ "Съзнание 1925" Белопопци

Библиотеката на НЧ "Съзнание 1925" Белопопци проведе първото занимание в рамките на проект "Библиотеката и училището - ръка за ръка за успешни деца", който се реализира с подкрепата на Фондация "Глобални библиотеки - България" в изпълнение на Договор РД 11-00-338/20.12.2017 с Министерство на културата.

прочети още

Маратон на четенето в Дряново

Във връзка с провеждането на дните на книгата и изкуствата в Дряново, библиотеката при НЧ „Развитие-1869” предложи на читателите истински маратон на четенето- от осем часа сутринта, до двадесет часа вечерта. По-възрастните дряновци избраха любовни романи и стихосбирки.Без прекъсване, общо 102 -ма четоха Умберто Еко, Марсел Пруст, Джон Стайнбек, Паулу Коелю, Чудомир, Марко Ганчев, Алеко Константинов, Блага Димитрова, Павлин Ботев, Пламен Петров. По-малките любители на книгата, предпочетоха приказките „Вълкът и седемте козлета”, „Котаракът в чизми” и „Червената шапчица”.

прочети още

Проект "Да се учим в библиотеката"- НЧ "Елин Пелин-1977" гр. Варна

Библиотеката при НЧ „Елин Пелин-1977“ започна работа по проект „Да се учим в билиотеката“,той се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. на Министерство на културата.Парньор на проекта е ОУ „Христо Смирненски“ село Тополи.

Основната цел на проекта е повишаване на уменията за ползване на български език чрез различни форми и образователни подходи.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини