Новини

Продължават инициативите, посветени на Шарл Перо

Регионална библиотека “Дора Габе” Добрич организира поредица от прояви под надслов „Ала в приказките всичко е възможно”, посветени на 390–та годишнина от рождението на френския писател Шарл Перо. На 18 януари 2018 г. се проведе литературно четене с драматизация на любими детски приказки от Шарл Перо с учениците  от Iа клас на ОУ „Христо Ботев” с класен ръководител г-н Ивелин Иванов. Библиотекар от сектор „Работа с деца” разказа любопитни факти за живота и творчеството на автора, а децата споделиха кои негови приказки са им любими.

прочети още

Кулинарна изложба "Характерни храни и напитки от Хасковски край"

На 15 декември 2017 година се проведе третото издание на кулинарната изложба, организирана от Община Хасково и Областен читалищен съвет - Хасково и с участието на Народни читалища от Хасковска община. 
На вкусната фиеста в Хасково тричленно жури с председател Мастър шеф Павлина Янева оцени вкусотиите, а от тях имаха възможност да опитат и всички гости, дошли в камерната зала на Образцово Народно Читалище "заря-1858".
"Ароматната" среща даде възможност не само за дегустация, но и за размяна на рецепти.

прочети още

Ден на Християнското семейство

Нека на този хубав християнски празник
си пожелаем топло огнище,
хубави чувства и много
любов и разбирателство !!!

Незабравима среща с българските и световните семейни традиции с участието на Хулия Фернандес- Испания, Фейт Браун - САЩ , преподаватели в ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров"- Хасково и отец Георги. 
С благодарност от учениците на ОУ"Любен Каравелов" и колектива на Библиотеката на ОНЧ "Заря-1858" град Хасково!!

прочети още

"Членството в ЕС осезаемо за всеки"

България Председател на Съвета на Европейския Съюз 2018 или какво е Председателство на Съвета на Европейския Съюз и защо е важно за нас ?
Среща,организирана от Областен управител-Хасково и Образцово Народно Читалище "Заря-1858"-Хасково.Гости на срещата бяха ученици от ГПЧЕ"Проф.д-р Асен Златаров" и възпитаници на Музикалната школа "Манол Иванов" при читалището,които представиха произведения от европейски автори.

прочети още

"Слава Вам, будители народни"

„Един народ, който има съзнание, култура, писменост и наука, непременно ще има светла и трайна бъднина.“ 
Васил Друмев
Днес – 31 октомври 2017 г. в библиотеката на Образцово Народно Читалище „Заря-1858” заедно с приятелите ни – ученици от 4-б клас с класен ръководител г-жа Първанова от ОУ „Св. Иван Рилски” – Хасково, проведохме урокът „Слава вам, будители народни!”. Будител е всеки един от нас, който чрез словото си, може да пробуди цял един народ и да го подтикне да изкаже мнението си на глас.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини