Новини от библиотеките

Срещи с роботите Финч чрез библиотеките по време на седмицата на програмирането

Българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането с поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч. От 7 до 22 октомври специалисти от обществени библиотеките ще помогнат на децата от над 36 населени места да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

прочети още

“Децата и природата“

прочети още

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА И МАДАРСКИЯ КОННИК

На 12 август 2018г. Народно Читалище „Зора -1990г.” село Победа организира  екскурзия за местната общност до Двора на кирилицата в Стара Плиска и Мадарския конник. Незабравимото преживяване бе подарък за малките актьори, участвали в проекта на НЧ”Зора-1990г.” село Победа „С куклен театър из Европа”, който получи награда в Конкурс АГОРА на името на „Дамян Минков” за социално изкуство.
                Групата разгледа впечатляващия комплекс “Дворът на кирилицата” включващ свързани едно с друго външно и вътрешно пространство:

прочети още

Проект "Библиотеката - моята първа сцена!"

Почетна значка бе изготвена за участниците в проекта "Библиотеката - моята първа сцена" на Общинска библиотека „Искра”. Всеки участник в различните творчески направления ще получи своята значка на финала. Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата. Тематична област - Развитие на местната общност.

прочети още

Нидал Алгафари представи четирите свои книги пред публика от Сенник

На 7 август от 15ч., режисьора и писателя Нидал Алгафари гостува в библиотеката при НЧ”Св.Климент Охридски-1899” в Сенник, за да представи книгите си „Боже,защо Господ лъже?”,”Аллах,милост нямаш ли?”,”Любиш ли ти Бог си!” и „Орисани да избираме!”.На срещата като организатор присъства и Пепа Павлова - управител на СНЦ "Палитра".

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН

Лятна читалня в Библиотеката при НЧ "Съгласие 1869 г." гр. Тетевен

Четохме басни, разговаряхме за поуките от тях, разсъждавахме за екология и разделно събиране на отпадъци и го приложихме на практика в игра между два отбора.

прочети още

Библиотеката предлага специализирана литература по екопроект

Регионална Библиотека „Дора Габе” предоставя книги, свързани с екопроект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017 с Министерството на културата. Проектните дейности ще продължат до 19 октомври 2018 г.
 

прочети още

Весел празник-децата в Сенник се надяждаха с диня

За трета поредна година в библиотеката при НЧ „Св. Климент Охридски-1899“ в Сенник отпразнувахме Световния ден на динята. Празникът се отбелязва на 3 август най-вече в САЩ, където сред най-популярните състезания по време на фиестата са замерването с дини и надплюването със семки.

прочети още

Ден на градинаря организира читалищната библиотеката в Сенник

Денят на градинаря в България се чества на 1 август.На този ден празнуват всички, които се грижат за цветя,зеленчуци и овошки,както професионално, така и за удоволствие.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ" СВЕТЛИНА -1906- С. СМИЛЕЦ"

"О, бесило славно !"

  145 годишнината от обесването на Апостола на свободата- Васил Левски   беше отбелязана в НЧ"Светлина-1906-Смилец" с представянето на презентация - " Помним те,  Апостоле" и изложба във фоайето на читалището.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Новини от библиотеките