Вие сте тук

200 години с приказките на братя Грим

Макар и не според изготвения сценарий, на фона на мразовитата, снежна и безпътна  картина отвън, в библиотеката при НЧ "Светлина - 1906 - Смилец" отбелязаха 200  години с приказките  на братя Грим. Най-смели се оказаха децата и почти всички взеха участие в организираното мероприятие.
Кратка презентация ги въведе в историята на този ден - 20 декември 1812 година, когато за пръв път са събрани и издадени приказките на братя Грим. От тогава те са преведени на 170 езика и са сред най-известнитеи любими истории на малки и големи. Всяка приказка на двамата братя е световен хит, започва с "Имало  едно време ..." и носи посланието:
"Доброто винаги побеждава злото, но за да се стигне до щастието се изминава дълъг път"
Още в най-ранна възраст в детското въображение се оформя позицията за добро и зло. По-големите каки четоха приказки, а децата ги слушаха в захлас. Докато децата в библиотеката слушаха приказки, в големия салон на читалището течаха довършителните работи по Коледната и Новогодишна украса на сцената и салона, където на 21 декември самодейните състави при читалището изнесоха тържествен концерт.
"... от памтивека  тъй  било е, щом студ и мраз сковат земята да дойде Рождество  Христово!"

   В е с е л а   К о л е д а!  
З д р а в а,   щ а с т л и в а   и 
п о л з о т в о р н а   2 0 1 3   г о д и н а!