Вие сте тук

Отбелязахме 470 години от рождението на световният романист, поет и драматург Мигел де Сервантес

Днес в библиотеката при НЧ”Св.Климент Охридски-1899” пенсионираната учителка Мария Михова изнесе урок, посветен на Мигел де Сервантес и неговият роман”Дон Кихот”. Ученолюбиви деца от село Сенник разбраха, че на днешната дата преди 470 години в Испания е роден автора на първия съвременен европейски роман, класика на западната литература. Освен прочутата мисъл” Свободата, Санчо, е един от най-скъпоценните дарове, които небето е дало на хората", която всички знаем,децата научиха,че бащата на Дон Кихот ни завеща още много мъдри слова, които четири века звучат актуално и с които ни преподава ценни уроци по рицарство.
Възрастната читателка Пена Георгиева ни изненада,като дари на сеннишката библиотека двете книги на Сервантес „Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”,както и абонамент за вестник”Росица” за последните три месеца на годината.
В късния следобед бабите Пена и Мария помогнаха да децата да развихрят въображението си, за да украсят весели сандвичи във формата на любими животни и предмети.Палавниците споделиха, че се правят много лесно и всеки, дори не толкова добър малък готвач би могъл да ги направи. Приятно е да чуеш как обещават,да научат приятелите си да украсяват сандвичи, подходящи за гости или за рожден ден.

Росица Радкова