Вие сте тук

снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ ХРИСТО БОТЕВ-1920 С. ТАВАЛИЧЕВО

НЕЗАБРАВИМО ТЪРЖЕСТВО!

1 ноември -Ден на народните будители, ден който остава незабравим в нашето съзнание. Празник посветен на родните просветители,книжовници,революционери и будители с национален дух и българско самосъзнание,образование и книжовност. 
Горди сме,че нашето читалище носи името на великия поет и революционер- Христо Ботев. Ден в които имаше,радост усмивки и сълзи в очите ни.
ДГ "Славейче "от ОДЗ "Слънце"
гр. Кюстендил, огласиха читалището ни с техните звънки гласчета,водени от техните госпожи -будители,
Валентина Стоянова и Лили Серафимова.
Показаната презентация от нас,като домакини докосна сърчицата на малките гости и на най-възрастните от присъстващите на тържеството гости.Стиховете прочетени в чест на народните будители от Николета Георгиева,Радослава Любенова,Изабела Георгиева и Сашко Терзийски подплатени с химна на будителите допринесоха вълнуващи мигове и същевременно гордост.
Гордост,която идва от думите на великите българи -будители,те са тези които от векове се подклаждали българското ни самосъзнание.
Малките ни гости поеха в свои ръце тържеството,като изпълниха стихчета и песни свързани с празника.
Сълзи изпълниха очите на всички присъстващи,когато благодарих и се поклоних пред нашите учители-будители от селото.
Това са,Никола Мазнев,Савинка Йорданова,Лалка Милушева и Иван Масларски,техният труд събран в едно е 160 години,съвременни будители.Години през които са били дейни будители,с призвание да просветяват,възпитават своите възпитаници на любов към българската просвета и култура.
Всички те получиха сувенири в знак на признателност.
Мъничките слънчица,почерпихме с лакомства и сочни ябълки,след което разгледаха читалището и библиотеката ни,в която откриха детските книжки и запрелистваха лист по лист приказки.....от българските писатели.
ОБЩАТА СНИМКА,КОЯТО НАПРАВИХМЕ ПРЕД ЧИТАЛИЩЕТО,ЩЕ ДОПЪЛНИ АЛБУМИТЕ НА ДВЕТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БУДИТЕЛИ!
Чит. секретар:Вени Карпузова