Вие сте тук

Трета международна конференция за възрастните и ИКТ

Място на провеждане: Pavelló Poliesportiu Campus де Riu Sec Кастело де ла Плана, 12071 Испания
Период на провеждане: 18 - 20 април 2012г.
Уеб сайт: http://www.elearningeuropa.info/en/events/3rd-international-conference-elderly-and-new-technologies
 
Мотото на тази конференция: "Никой не е забравен," насърчава идеята за преподаване на възрастни хора в използването на ИКТ, така че те да не се чувстват изключени от обществото. III Международна конференция за възрастни и новите технологии е предназначена да улеснят включването на по-възрастните хора в областта на ИКТ общество. Тази конференция има за цел да разшири познанията за новите технологии и инструменти и въздействието на технологичния напредък в областта на обучението на възрастните хора. Изследователи, преподаватели и професионалисти от цял ​​свят ще се заемат със задачата да обяснят технологичното развитие и ползите, които произтичат от него, да ги представят своите изследвания и резултати в областта на ИКТ за възрастните хора.
 
Международна конференция ще представи най-новите изследвания и тенденции в областта на ИКТ свързани с възрастните граждани (над 55). Това включва педагогика на ИКТ, обществото на знанието, ИКТ средства за образование, социално въздействие и QL, електронно приобщаване, възможности, промени.

Изследователи, преподаватели, професионалисти и учащи са поканени да представят последните иновации и да обменят опит .

Познаването на тези ИКТ е все по-необходимо, за получаването на достъп до широк спектър от услуги, знания и нови форми на социална организация. Те стават все по-важни и в областта на образованието. В днешно време възрастните хора трябва да имат известни познания по ИКТ, ако искат да останат активна част от нашето общество.

Образователни институции, като Universistat per Majoris, са създали няколко програми за насърчаване на използването на тези ИКТ сред възрастните хора, като се започне от обикновеното използване на електронна поща или търсачки и се премине към използването и на други инструменти.
 
След завършването на конференцията ще се създаде мрежа между всички участници, за да продължат да правят нововъведения и обмен на опит, инструменти, други подходи и методологии в областта на образованието по ИКТ за напреднала възраст.

Ключови думи: