Регионална библиотека - Смолян

Български

Библиотекарите от област Смолян се обучаваха как да проучват потребностите на местната общност

      На 22 и 23 октомври в Регионална библиотека - Смолян се проведе  обучение на тема „Методи и форми на проучване на читателските интереси.  Анкетиране – същност, видове анкети и анализ на резултатите”. Лектор на обучението бе социологът Люба Деветакова. Участваха 20 библиотекари от цялата област. С презентации и практически задачи библиотекарите се учиха как да извършват анкетно проучване сред читателите и потенциалните потребители на библиотечни услуги  и различните методи, които могат да ползват в своята работа.

прочети още

Втора местна тематична среща за целевите библиотеки от Смолянска област

На 24 и 25 октомври в гр. Златоград се проведе местна тематична среща „Е-образование, Е-култура, Е-здраве - услуги предлагани от обществените библиотеки в полза на местната общност”. В срещата взеха участие библиотекари от целевите библиотеки по Програма “Глоб@лни библиотеки - България” от област Смолян, партньори и гости.

прочети още

Международният ден за безопасен интернет в Смолян

Урок по повод Международния ден за безопасен интернет се проведе в зала „Игротека” на Детски отдел при Регионална библиотека „Николай Вранчев”.
Две групи от ученици до 14-годишна възраст си припомниха правилата за безопасен интернет.
Децата имаха възможност чрез онлайн връзка да гледат на живо първия по рода си ТийНЕТ парламент 2013 в Народното събрание с 10 младежи делегати от цялата страна, които обсъждаха правата и задълженията на своето поколение.

прочети още

Библиотека и за различните от нас в Смолян

Успешно  се реализират дейностите по проект „ Библиотека и за различните от нас”, съфинансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки” и реализиран от РБ – Смолян в партньорство с БЧК.  

прочети още

Стартира обучението на библиотекари за 2012 година в област Смолян

На 26 март с обучение по ИКТ с обучител Пламен Чингаров стартира пролетно-лятната обучителна сесия по Програма „Глобални библиотеки – България” в обучителната база на РБ „Николай Вранчев” – Смолян.

До края на м. юни ще бъдат организирани обучения по ИКТ, "Услуги в модерната библиотека", "Организация и управление на работата в обществената библиотека", "Общуване и работа с потребители и общности" и "Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти". Едно от обученията по "Общуване и работа с потребители и общности" ще бъде изнесено в НЧ „Просвета”  - Златоград.

прочети още
Subscribe to RSS - Регионална библиотека - Смолян