Новини от библиотеките

Срещи с роботите Финч чрез библиотеките по време на седмицата на програмирането

Българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането с поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч. От 7 до 22 октомври специалисти от обществени библиотеките ще помогнат на децата от над 36 населени места да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

прочети още

Реновираните зали за обслужване в Регионална библиотека „Дора Габе” отвориха врати след основен ремонт

След основен ремонт залите за обслужване в секторите Книгозаемане и Изкуство създадоха по-добри условия и приятна атмосфера за ползвателите и библиотечните специалисти.
 
Регионална библиотека „Дора Габе” се стреми да предоставя качествено и бързо библиотечно-библиографско и информационно обслужване като разширява обхвата на предлаганите традиционни и дистанционни услуги, да стимулира четенето и подкрепя формалното и неформалното образование на гражданите.

прочети още

В библиотеката в Нови пазар се състоя среща с Ивелина Радионовапрочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН

КАМИНО пътят на завръщането

прочети още

Библиотеката в Нови пазар издава месечен брой "Магията на книгите днес"

Всеки месец, от две години, библиотеката при читалище "Христо Ботев - 1872" град Нови пазар, издава месечен брой за литература и изкуство  "Магията на книгите днес".  Броят се разпространява безплатно на хартиен носител. Страниците са 12, запълнени с интересни рубрики, които се вписват от екипа на библиотеката.

прочети още

Акция "Подари нова книга" на библиотеката към НЧ "Христо Ботев" град Нови пазар

Оказва се, че децата, младите и възрастните имат желание да вземат книги и да четат, но предпочитат новите автори, съвременната литература, както и новите книги от различните автори. Ние правим и невъзможното да задоволим духовната им потребност, защото библиотеката е мястото, в което човек получава своето образование, но тъй като сме ограничени от материални и различни обстоятелства, библиотеката започва акция по набиране на нови книги. Набира се съвременна художествена и отраслова литература за всички възрасти. Акцията за обогатяване на фонда продължава!

прочети още

Национална седмица на четенето и грамотността в библиотеката при читалище "Христо Ботев - 1872" град Нови пазар


 

прочети още

Среща с автора на "Камино: Пътят на завръщането" - Тихомир Иванов в библиотека при читалище "Христо Ботев - 1872" град Нови пазар

прочети още

В Деня на народните будители - 1 ноември 2018 година габровци получиха 316 читателски карти

За пореден път Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово покани своите потребители да се регистрират и получат безплатни читателски карти по повод емблематичния български духовен празник 1 ноември - Ден на народните будители. Габровци получиха общо 316 потрeбителски карти по повод празника и в изпълнение на желанието им да бъдат част от читателите на Габровската регионална библиотека – любимо място за граждани и гости на града.

прочети още

Обучение за придобиване на начални компютърни умения за регистрирани потребители на РБ "Априлов-Палаузов" - Габрово.

На 29, 30 и 31 октомври 2018 от 9.30 до 12.30 ч. в обучителния център при Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово се проведе безплатно обучение за придобиване на начални компютърни умения за регистрирани потребители на библиотеката. Обучението проведоха инж. Ивелина Пенчева и инж. Мариана Трифонова. Обученията за граждани са сред традиционните инициативи на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, които се радват на голям интерес.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Новини от библиотеките