Новини от библиотеките

Срещи с роботите Финч чрез библиотеките по време на седмицата на програмирането

Българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането с поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч. От 7 до 22 октомври специалисти от обществени библиотеките ще помогнат на децата от над 36 населени места да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

прочети още

Въвеждане на съдържание в Уикипедия като предизвикателство пред библиотекарите

На 21 и 22май в Регионална библиотека „Любен Каравелов”, гр. Русе петнадесет библиотечни служители участваха в обучение "Добавяне на електронно съдържание в Уикипедия". Обучителят Спасимир Пилев запозна обучаемите с предизвикателствата на свободната енциклопедия Уикипедия и възможностите за качване на съдържание в нея.

прочети още

За почитателите на словото бе представена книгата на Николай Терзийски "Отлъчване "

Писателят Николай Терзийски гостува в Пещера на 21 май по покана на Библиотеката при НЧ „Развитие- 1873“ за среща с почитателите на художествената литература. Представена бе неговата книга "Отлъчване" При срещата с читателите от града , авторът нямаше как да не усети връзката с Родопа планина. А от това, което той разказа и заради избраните наративни похвати (персонажите да говорят сами, без намесата на автора като разказвач, темата за Родопите, както и повествователната форма на краткия, или по-дълъг разказ) те интуитивно сравниха творчеството му с произведенията на Николай Хайтов.

прочети още

Библиотека при НЧ"Развитие-1873" гр.Пещера

прочети още

Старт на обучителните дейности по проект СИЛАТА НА ЗНАНИЕТО

прочети още

Обучители по финансова грамотност от русенската регионална библиотека обучават свои колеги в Габрово

През месец май 2018 г. в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ гр. Габрово се проведе тридневно обучение по проект „Информационно-комуникационна и финансова грамотност в съвременната библиотека“. Като обучители в него участваха Валентина Караджова и Иваничка Райкова от Регионална библиотека „Любен Каравелов” в гр. Русе. Проектът е насочен към възрастни потребители на социални, информационни, библиотечни и други услуги (45+).

прочети още

Нощ в музея 2018

В навечерието на 24 май - Денят на славянската писменост, българската просвета и култура, в село Байлово проведохме "Нощ в музея". Вдъхновени от предизвикателствата на променящия се свят, НЧ"Елин Пелин-1922" и къща музй "Елин Пелин" се обърнахме към най-малките си посетители, за да ги направим част от магията на вечерта, като организирахме за тях детски карнавал.  В родната къща на писателя се проведе Карнавал на тема: "Моят любим герой от творчеството на Елин Пелин".

прочети още

Нощ в РБ "Н.Й.Вапцаров" - Кърджали

Нощ в библиотеката…

 

 

 

прочети още

Нощта на библиотеката с много стил и настроение

Над 3500 души се насладиха на изложби, арт ателиета, демонстрации, 3D технологии, концерти, танци, рокерско шоу и караоке в културната институция

прочети още

С награда „Златен век“ бе удостоена Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

Днес, 21 май, на официална церемония в Национална галерия „Двореца“ министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди на изявени творци и артисти по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Новини от библиотеките