Е-здравно обучение

Как да запазим костите си здрави?

На 16.10.2013 година в салона на НЧ "Светлина-1938", гр. Неделино с помощта на мултимедийната техника, предоставена от "Глоб@лни библиотеки", бе представена презентация на РЗИ - Смолян по повод Световния ден на остеопорозата. Презентацията бе проведена от специалисти на РЗИ под мотото "Костите са нашето съкровище".

прочети още

Здравна информационна среща и уебинар в библиотеката в Ихтиман

На 10 октомври 2013 г. – Световен ден на психичното здраве, в библиотеката на НЧ „Слънце-1879” гр. Ихтиман се проведе здравна среща на тема „Да бъдем съпричастни към различните”. Срещата е  в рамките на проект „Библиотеките в Община Ихтиман – нови точки за достъп до здравна информация”, финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки - България” по ГСФИП – 2013 г.и реализиран в партньорство с Община Ихтиман.

прочети още

Проект "За здравето на всички" в библиотеката в с. Габаре

Желанието ни да помогнем на малките деца от ранна възраст да развиват умението да се грижат добре за здравето си, а възрастните да бъдат информирани, за да се предпазват, доколкото е възможно от заболявания, е целта на библиотеката като партньор в проекта "За здравето на всички".
Втората беседа по проекта "Здрави зъбки" се проведе на 19.09. 2013 г. от 10 часа отново с децата от ЦДГ "Червена шапчица", а "Заболявания на костите и ставите" от 11 часа с възрастни - пенсионери и други желаещи, с лектор  д-р Панчева.

прочети още

Здравна информационна среща и уебинар в Ихтиман

На 5.09.2013 г. в библиотеката на НЧ „Слънце-1879” гр. Ихтиман се проведе ЗА ПЪРВИ ПЪТ УЕБИНАР на здравни теми  в рамките на проект „Библиотеките в Община Ихтиман – нови точки за достъп до здравна информация”, финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки - България” по ГСФИП – 2013 г.и реализиран в партньорство с Община Ихтиман.

прочети още

Кампанията "Храната-извор на нашето здраве" продължава

Лекторът Светла Станимирова посети Читалище „Васил Левски-1895” в село Енево, община Нови пазар, област Шумен. Тя разясни на над 15 деца какво представляват белтъчините, въглехидратите, мазнините и витамините. "Как функционират те и под каква форма да бъдат приемани?"  - даде съвети за правилно хранене и за изграждане на режим на хранене.
Тя посъветва присъстващите да се приемат вода и чай с лимон, мляко и млечни продукти, яйца, риба два пъти седмично, 4-5 плода дневно, ядки и месо. Това бяха само част от полезните съвети, отправени към децата.

прочети още

Стартира кампанията „Храната - извор на живот“ по проект „Е-здраве: здравна информация за жителите на община Нови пазар“ с деца от 7 до 19 год.

Над 30 деца посетиха библиотеката при Народно читалище „Христо Ботев” днес. Причината е нова кампания „Храната – извор на нашето здраве”. 

Децата от града се срещнаха с диетолог Светла Станимирова. Тя даде точни насоки за правилно хранене на деца от 7- до 19-годишна възраст. 

С примери и съвети диетологът насърчи подрастващите към по-добър и здравословен начин на хранене. 

Особено в тяхната възраст на оформяне и укрепване на организма е важно правилното поведение при хранене. 

прочети още

На гости и в Клуб на пенсионера №3 град Нови пазар – беседа с д-р М. Марков /ДНЗБ/ в РЗИ-Шумен

Над 20 възрастни от Клуб на пенсионера №3 се срещнаха с д-р Марко Марков от РЗИ-Шумен. Както в останалите Клубове на пенсионера в града, така и тук д-р Марков обърна внимание на най-честите проблеми сред хората от третата възраст. Това са високото кръвно налягане и диабета. Темата: „Помощ и самопомощ” – да науча повече как да запазя своето здраве” даде още насоки на хората. Какви са симптомите при двете най-чести заболявания, как сами да си помогнем и в кои случаи е наложителна лекарската намеса? Все важни въпроси, които всеки се пита.

прочети още

Да си побъбрим и да се изучим в Клуб на пенсионера №2 в гр. Нови пазар

По-различна седянка в Клуб на пенсионера №2 в гр.Нови пазар на 15 август. Над 15 възрастни слушаха лекция на Тема „Помощ и самопомощ - да науча повече как да запазя своето здраве при хипертония и диабет”. Лекцията изнесе д-р Марко Марков от РЗИ-Шумен. Първо се излъчи филм за високото кръвно налягане. После следваше същинската част на срещата с предоставяне на повече информация и възможност за питания към лекаря. „Внимание! Потърси лекар!”, съветва доктор Марков възрастните дами. Има начини и методи за помощ и всяка информация може да бъде от полза. Такава е напълно достъпна в Интернет.

прочети още

Серия от здравни беседи в Клубове на пенсионера в град Нови пазар

За над 25 възрастни граждани, членове на Клуб на пенсионера 1 в град Нови пазар бе поднесена полезна информация, свързана със сърдечно-съдовите заболявания, диабета и грипните състояния. Това се случи на 13 август 2013 г., в изпълнение на проект „Е-Здраве: здравна информация за жителите от община Нови пазар”.
С хората от третата възраст се срещна доктор Марко Марков, Директор на Дирекция Надзор на Заразни Болести /ДНЗБ/ в РЗИ-Шумен. Доктор Марков бе поканен като лектор по Проекта, финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки - България”. 

прочети още

Здравна информационна среща в Ихтиман

На 21.08.2013 г. в библиотеката на НЧ „Слънце-1879” гр. Ихтиман се проведе среща в рамките на проект „Библиотеките в Община Ихтиман – нови точки за достъп до здравна информация”, финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки - България” по ГСФИП – 2013 г.и реализиран в партньорство с Община Ихтиман.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Е-здравно обучение