обучение

Български

Еврокомисар Мария Габриел се включи в Седмицата на кодирането в българските библиотеки

На 13 октомври еврокомисар Мария Габриел, с ресор „Цифрова икономика и цифрово общество” и Н.Пр.

прочети още

Библиотекари от Стара Загора ще оказват подкрепа за приемни родители, деца и семейства в риск с техники на библиотерапията

На 30 юли 2015 г. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора бе представен проектът „Обучение на библиотекари за предоставяне на иновативна услуга за приемни родители, деца и семейства в риск”. Посланието на проектния екип е, че чрез четене на подходящи книги хората могат по-леко и бързо да разрешават собствените си проблеми.

прочети още

Обучение на библиотекари от Разград и региона

От 7-ми до 9-ти юли 2015 г. служителите на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и представителите на читалища от региона  ще преминат през практическо обучение, което цели те да придобият знания и умения за ефективно прилагане на ролята им на общностни центрове.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ "ПЕТЪР ПАРЧЕВИЧ - 1927"  С. АСЕНОВО

Да се научим да работим заедно

библиотекари от община Никопол, които не участват в Програмата се събират на обучителни курсове, съобразени с тяхното ниво в библиотеката в с. Асеново.

прочети още

Успешни обучения по финансова грамотност за граждани

Девет  обучения са проведени в рамките на проекта „Финансови услуги в модерната библиотека“ по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти към Програма “Глобални библиотеки - България". Проектът се реализира от консорциум от три библиотеки: Регионална библиотека „Любен Каравелов“, библиотеката при НЧ „Захари Стоянов“ – Русе и библиотеката при НЧ „Христо Ботев“ - с. Ценово в партньорство с УниКредит Булбанк и русенския информационен сайт RuseInfo. 

прочети още

Благодарствено писмо от СНЦ "Клуб за пълноценен живот" - Пловдив

Председателят на СНЦ "Клуб за пълноценен живот" - Пловдив Русан Яхников изпрати благодарствено писмо до ръководителя на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" по повод проведеното обучение по начални компютърни умения за членовете на сдружението.

прочети още

Допълнитeлно набиране на обучители по Направление 5: „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти”

Програма „Глоб@лни библиотеки - България” набира допълнителни обучители по Направление 5: „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти”.

прочети още

Благодарствено писмо от „Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания” – Шумен

Обучението в в РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен
Обучението в в РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен

Програма "Глоб@лни библиотеки" получи благодарствено писмо от „Дневен център за деца и възрастни хора с  увреждания” – Шумен, които се включиха като партньорска организация в групово обучение по информационни и комуникационни технологии за граждани със специални потребности в периода 27.05.-31.05

прочети още

Надграждащо обучение по направление 3 "Услуги в модерната библиотека" в Нови пазар

От 3 до 5 юни 2013 г. в учебната база на НЧ ”Христо Ботев -1872”, оборудвана по програма "Глоб@лни  библиотеки – България”, 10 библиотекари от общините Нови пазар, Каспичан и Никола Козлево придобиха нови знания и умения за работа с потребителите и сърфиране в интернет пространството.

Сърдечни благодарности на Ваня Борисова!

прочети още

Придобити начални компютърни умения от възрастни в Нови пазар

"Възрастта не е пречка за учене през целия живот"! Това доказаха пенсионерите от клуб № 5 в гр. Нови пазар, които от 27 до 31 май придобиха начални компютърни умения в обучителната база на библиотеката при НЧ” Христо Ботев-1872”.
Библиотеката бе оборудвана по програма „Глоб@лни библиотеки - България”, а ролята на обучители изпълниха успешно библиотекарите в нея.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - обучение