News from Libraries

Бабинден

Read more

Tретото издание на „Нощ на четенето“ в Сенник се проведе на 19 януари

Инициатор на кампанията е Министерството на културата и комуникациите на Франция и е с подкрепена от Министерство на културата на България. Амбицията на тази трета „Нощ на четенето” е да превърне културното средище в още по-достъпно и приветливо място за всички, като всеки ще може да намери причина, за да влезе в библиотека и да пожелае отново да се върне скоро там.

Read more

Зимни празници Антоновден и Атанасовден

Народно читалище „Развитие-1869” отбеляза зимните празници Антоновден, Атанасовден . Те се свързват със средата на зимата и с надеждата за пролетното пробуждане. Посетителите на Дневен център за възрастни хора – Дряново се запознаха с традицията на празниците. Със специално подготвена за случая мултимедийна презентация, Антоанета Ставрева и Даниел Петков разказаха за двамата братя, за  историите и легендите, свързани с тях. Интерес сред присъстващите предизвикаха кадрите, отразяващи народностните традиции, иконите на двамата светци и предложените кулинарни рецепти.

Read more

Читател на годината 2018

Както всяка година в първите дни на януари, читалищната библиотеката в Сенник приготвя кратка статистика от своите всекидневни срещи с феновете на най-интелектуалното занимание.

Read more

Антоновден

Народно читалище „Развитие-1869” има удоволствието да Ви покани на 18.01.2019г. от 10.30 часа да отбележим християнските празници Антоновден и Атанасовден в Дневния център за възрастни хора.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Read more

Дарение

          Ръководството и Библиотеката при НЧ "Светлина-1938" гр. Неделино изказва най-искрени благодарности на нашата малка поетеса и съгражданка Кристина Ясенова с дарената лично от нея книга: Десети юбилеен алманах " Нова Българска литература" Поезия 2018.  В нея са включени творби на едни от най-добрите съвременни български поети, в това число и нашата млада поетеса със стиховете: "Малък свят", "Малкото градче", "Понякога", "Нула", "Да забравим".
          Кристина Ясенова заслужено място извоюва и на конкурсите за есе:

Read more

НАШАТА РАВНОСМЕТКА ЗА ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Наред с библиотечната и традиционната читалищна дейност, обученията по ИКТ през годините, допринесоха за разнообразяване и обогатяване на всички провеждани инициативи. Благодарим на Програма "Глобални библиотеки" България, че инвестира в обучените библиотекари и ги превърна в специалисти със самочувствие. Благодарение на натрупания опит с ИКТ, вече пет поредни години представяме годишния отчетен доклад на Читалището във вид на филм, озвучен и с дикторски глас.

Read more

Рожден ден

Рожденият ден на шест годишната Виктория Владимирова постави началото на дейностите за 2019год, които провежда НЧ "Развитие-1869"-Дряново в библиотеката.

Read more

КОЛЕДНИ ДНИ В НЧ"ТЕОФИЛ БЕЙКОВ 1907" С.КАЛУГЕРОВО ОБЛ.ПАЗАРДЖИК

 

 

НЧ „Теофил Бейков 1907” изпрати 2018 г. с редица мероприятия свързани с най-чакания и светъл празник Коледа.

На 17.12.2018г. пред сградата на читалището беше подреден Коледен базар под надслов „ За Коледа с любов” всички сувенири бяха изработени с много сърце и душа от читалищните работници , средствата събрани от него ще бъдат използвани за обновяване на реквизита от народни носии на читалището.

Read more

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА , КОЛЕГИ!

Read more

Pages

Subscribe to RSS - News from Libraries