News from Libraries

Екопоход

На 21 април 2018 год. , в изпълнение на дейност по проект „ЕКО-библиотека”, бе проведен екопоход  до вили Костенец и  местността „Горна черква”, Община Костенец.  В мероприятието взеха участие 27 деца от гр. Костенец, гр. Момин проход и с. Костенец  водени от  библиотечните специалисти партньори по проекта.
Основната цел на екопохода е изучаване на природното богатство на Общинта  Костенец.

Read more

"ЕКО-библиотека" - начална пресконференция

На 13 април от 15.00 часа, в малкият салон на НЧ "Прогрес 1907" се проведе начална пресконференция по проект "ЕКО-библиотека".

Read more

Мост на приятелство и знания

Библиотека при НЧ,,Братолюбие 1884"-град Любимец стартира по проект към ФГББ на тема ,,Мост на приятелство и знания",тематична област 3 -Образователни инициативи.
Този проект се реализира с подкрепата на фондация ,,Глобални библиотеки -България" в рамките на конкурс ,,Библиотеката - активен участник  в обществения живот", в изпълнение на договор РД11-338/20.12.2017г. с Министерство на културата .

Read more

„Библиотечно-информационно обслужване на хората с различно възприятие – Дислексия, Дисграфия, Дискалкулия” - нов проект на Читалищна библиотека гр. Рила.

Библиотеката към НЧ „Христо Ботев 1898” гр. Рила бе сред одобрените участници в Конкурса за проекти „Библиотеката – активен участник в обществения живот” 2018 на Фондация „Глобални библиотеки – България”. Проектът „Библиотечно-информационно обслужване на хората с различно възприятие – Дислексия, Дисграфия, Дискалкулия”, който спечели  библиотеката, има за цел предимно децата с такива проблеми да намерят своето място в библиотеката, като се подпомогне процеса на интегрирано образование и се подобри подкрепящата среда.

Read more

"Да четем заедно" - нов проект на Читалищна библиотека Полски Тръмбеш

Библиотеката към НЧ „Отец Паисий 1905” гр.Полски Тръмбеш бе сред одобрените участници в Конкурса за проекти „Библиотеката – активен участник в обществения живот” 2018 на Фондация „Глобални библиотеки – България”.Проектът „Да четем заедно”   който спечели  библиотеката , е насочен към ранното детско развитие и езикова подготовка за училище, включително занимания за родители чрез разработването на програми за неформално образование с цел повишаване на уменията за ползване на български език чрез различни форми и образователни подходи.

Read more

Малкият принц- мъдрата книга за малки и големи

Read more

Представяне на книгата „Богомилите – есеите на България” от Варта Корисян – Меонлина в РБ „Априлов-Палаузов” – Габрово

На 12 април 2018 година от 17.15 часа в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” авторът Варта Корисян с литературен псевдоним Меонлина представи пред габровска публика своята втора книга „Богомилите – есеите на България”.
Жизненият и творчески път на Меонлина е свързан с град Пловдив – тя е родена в София, но израства и се образова в града под тепетата. Тя е член-кореспондент на Международна академия по българознание, иновации и култура – МАБИК.

Read more

Стартира проект за бовските родове

На 15 април 2018 г. в НЧ „Светлина-1896“, с. Гара Бов бе публично представен проектът „Бовските родове - минало за бъдещето“.

Read more

Продължава "Маратона на четенето - 02 - 23 април" в Библиотеката при НЧ "Просвета - 1947" гр. Сърница

На 13.04. "Маратонът на четенето" продължи в Библиотеката при НЧ "Просвета - 1947" гр. Сърница с "Книжно парти", на което бяха поканени ученици от IV клас с ръководител г-жа Байрактарова. Децата четоха своите любими приказки. Имаше и викторина с въпроси свързани с приказките, която не затрудни любознателните ученици. Патрито завърши с подаръци за всички.

Read more

Маратон на четенето 2018 година в Регионална библиотека "Априлов-Палаузов" и в Габрово - флашмоб

На 12 април 2018 година точно в 14.30 часа в градския централен парк на Габрово стартира ежегодният флашмоб с книги, доброволци, библиотекари, част от националния Маратон на четенето 2018. Импровизираното четене на открито през 2018 година по инициатива на екипа и доброволците на РБ „Априлов-Палаузов” премина под знака на три годишнини – 230 години от рождението на Джордж Гордън Байрон, 170 години от рождението на Христо Ботев и 125 години от рождението на Елисавета Багряна. Звучаха стихове и публицистика от тези трима автори-класици на английската и българската литература.

Read more

Pages

Subscribe to RSS - News from Libraries