Photo gallery

Среща с автора на "Камино: Пътят на завръщането" - Тихомир Иванов в библиотека при читалище "Христо Ботев - 1872" град Нови пазар

На 10 октомври, сряда, в библиотека при читалище "Христо Ботев" град Нови пазар, се състоя среща с писателя Тихомир Иванов. Срещата с него беше едно завладяващо пътешествие, което те пробужда, вдъхновява и разтърсва. Пътешествие, което те кара да осмислиш себе си, вътрешния си свят. Чувството не може да бъде предадено само с думи, нужно е да бъде чуто, видяно, изживяно, но на момента... Залата беше пълна, атмосферата - топла и уютна. Това е книга, която оставя следа. История, която не можеш да забравиш. История, която те намира, за да те трансформира... завинаги!

Read more

Довиждане лято

Със забавни игри и танци изпратихме лятната ваканция. Всички деца, които посещаваха читалището в Неговановци това лято си спретнаха дискотека. 
Играта, която развесели всички "ИЗИГРАЙ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО" накара всеки един да се забавлява и да запамети прекрасни спомени. 
Скъпи самодейци, очакваме ви отново и през другото лято! За нас беше удоволствие да работим с талантливи и умни деца!

Read more

Лято в библиотеката

Начало на лятната ваканция отпразнувахме с "Мини бал" на 5 юли 2018г. в читалището. Моичетата облякоха бални рокли, а кавалерите бяха с ризи, с папионки и вратовръзки.
Проведохме конкурс за мини МИС и мини МИСТЪР бал. Имахме си диджей, направихме си забавни игри...
Всичко това се случи, благодарение на местните децата, които посещават родното читалище. Тук те намират  място за срещи и забавления.
Проявата е част от програмата на традиционната инициатива "Лято в библиотеката".

Read more

Лятна занималня в библиотеката

Лятото в НЧ " Орфей 1947" беше много интересно и забавно. Заедно с дечицата проведохме редица мероприятия, които бяха много благоприятни, интересни и забавни. Организирахме преход на селото и всяко дете трябваше да разкаже интересна случка, която ще пази винаги в сърцето си. На гости ни беше роботчето Финч, с което децата усърдно програмираха и задаваха различни команди. Участвахме и в конкурс за рисунка на тема " Ягодово царство". Изработихме и герои от филц  за театър на пръсти -  Finger family animals.

Read more

Снимков материал на проведените мероприятия в НЧ"Светлина-1906-Смилец" от началото на 2018 година.

 Всяка година  НЧ"Светлина-1906-Смилец"  планува мероприятия от  празничния,народния и църковния календари.  Освен това участва и в много  местни, регионални и национални събори.

Read more

Празник " Детство мое ! "

   Празника на детето е  много чакан и весел за децата  ни- организиран от Кметството и  читалището. Всяка година играем  по уредите на детската площадка ,пеем по зададен текст на песен,, рисуваме,  люлеем се на люлки , познаваме  изрази от приказки и близки на децата думички.  Разбира се за всичко това децата си получават  лакомства  в шарени кошнички, а тениски с надпис "Слънчево  Караомурче" облякоха като подарък от името на  кмета Павлина Романова.  Накрая получават и парченце от тортата- веселие голямо !

Read more

Проект "Чергата- постеля за всички ! "

    НЧ"Светлина-1906-Смилец" в партньорство с Кметсвото  спечелиха проект на  Младежки клуб "Мечтатели" финансиран от Община Силистра отдел Образование-- " Чергата - постеля за всички ". Проекта се осъществи съвместно с деца от ЦНСТ-2//Център за настаняване от семеен тип / гр. Силистра.

Read more

" Слава вам, просветители ! "

       Празникът на славянската писменост и култура НЧ"  Светлина-1906-Смилец"  чества  заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип-2 гр.Силистра.  Представената им презентация на тема "Слава вам, просветители! ", стихотворенията и песните на тази тематика създадоха  в децата преклонение към делото на двамата братя. Всеки от тях получи и  награда за участие в програмата. Децата бяха  много  развълнувани  от празника и обстановката.

Read more

" 30 години признателност ! "

     На 14 януари 1988 години в центъра на селото ни в знак на признателност се издигна паметник на двамата братя Курти и Илия Чобанови /Чобаните/ главни снабдители на четата на легендарния Христо Ботев  с оръжие и участници в четата.  В продължение на  години признагтелното население на селото му и гости поднасяме венци и цвета на паметните дати- 14 януари, 3 март и 2 юни, заедно със слова и рецитали по повода.

Read more

Pages

Subscribe to RSS - Photo gallery