News from Libraries

“Децата и природата“

Read more

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА И МАДАРСКИЯ КОННИК

На 12 август 2018г. Народно Читалище „Зора -1990г.” село Победа организира  екскурзия за местната общност до Двора на кирилицата в Стара Плиска и Мадарския конник. Незабравимото преживяване бе подарък за малките актьори, участвали в проекта на НЧ”Зора-1990г.” село Победа „С куклен театър из Европа”, който получи награда в Конкурс АГОРА на името на „Дамян Минков” за социално изкуство.
                Групата разгледа впечатляващия комплекс “Дворът на кирилицата” включващ свързани едно с друго външно и вътрешно пространство:

Read more

Проект "Библиотеката - моята първа сцена!"

Почетна значка бе изготвена за участниците в проекта "Библиотеката - моята първа сцена" на Общинска библиотека „Искра”. Всеки участник в различните творчески направления ще получи своята значка на финала. Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата. Тематична област - Развитие на местната общност.

Read more

Нидал Алгафари представи четирите свои книги пред публика от Сенник

На 7 август от 15ч., режисьора и писателя Нидал Алгафари гостува в библиотеката при НЧ”Св.Климент Охридски-1899” в Сенник, за да представи книгите си „Боже,защо Господ лъже?”,”Аллах,милост нямаш ли?”,”Любиш ли ти Бог си!” и „Орисани да избираме!”.На срещата като организатор присъства и Пепа Павлова - управител на СНЦ "Палитра".

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН's picture

Лятна читалня в Библиотеката при НЧ "Съгласие 1869 г." гр. Тетевен

Четохме басни, разговаряхме за поуките от тях, разсъждавахме за екология и разделно събиране на отпадъци и го приложихме на практика в игра между два отбора.

Read more

Весел празник-децата в Сенник се надяждаха с диня

За трета поредна година в библиотеката при НЧ „Св. Климент Охридски-1899“ в Сенник отпразнувахме Световния ден на динята. Празникът се отбелязва на 3 август най-вече в САЩ, където сред най-популярните състезания по време на фиестата са замерването с дини и надплюването със семки.

Read more

Ден на градинаря организира читалищната библиотеката в Сенник

Денят на градинаря в България се чества на 1 август.На този ден празнуват всички, които се грижат за цветя,зеленчуци и овошки,както професионално, така и за удоволствие.

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ ХРИСТО БОТЕВ-1920 С. ТАВАЛИЧЕВО's picture

ДОБРОВОЛЦИ!

ДОБРОВОЛЦИ ОТ БРИГАДА "ТАВРЕЗИУМ",ПРОДЪЛЖАВАТ ОСВЕЖИТЕЛНИТЕ РЕМОНТИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕСТА.УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ РАБОТАТА,НО ОТГОВОРНОСТТА И ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСИЧКИ НАС Е:
ДА ОПАЗВАМЕ ПРИРОДАТА И СТОПАНИСВАМЕ КРАСИВОТО,КОЕТО Е НАПРАВЕНО ЗА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ТАВАЛИЧЕВО.
"КАКВОТО ПОСЕЕШ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ"!.
ДЕЦА,БЛАГОДАРИМ ВИ!.

Read more
БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ ХРИСТО БОТЕВ-1920 С. ТАВАЛИЧЕВО's picture

СТУДЕНТКА ПО ПСИХОЛОГИЯ Е ДОБРОВОЛЕЦ -БИБЛИОТЕКАР В ЧИТАЛИЩЕТО В ТАВАЛИЧЕВО!

  УСМИХНАТА И ЧАРОВНА СТУДЕНТКА ПО ПСИХОЛОГИЯ НИКОЛЕТА ГЕОРГИЕВА Е БИБЛОТЕКАР-ДОБРОВОЛЕЦ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В РАМКИТЕ НА ПО ДВА ЧАСА ДНЕВНО В БИБЛИОТЕКАТА В МЕСТНОТО НИ ЧИТАЛИЩЕ.
ТЯ ОТДЕЛЯ ОТ ВРЕМЕТО СИ ЗА ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНА НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ,КАКТО И ДА ПОДПОМОГНЕ ДЕЙНОСТТА НА КУЛТУРНАТА ИНСТИТУЦИЯ.

    ГОРДЕЕМ СЕ,ЧЕ МЛАДИТЕ ХОРА ОТ СЕЛОТО НЕ НИ ЗАБРАВЯТ И ИЗЯВЯВАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СА ПОЛЕЗНИ.

Read more

Когато буквите танцуват

Проект „Силата на знанието” предлага това лято на децата участие в ателиета с интересна тематика.

Read more

Pages

Subscribe to RSS - News from Libraries