Вие сте тук

Детски общински съвет Добрич дари книги на регионалната библиотека

Детски общински съвет към Община град Добрич, с председател Инна Куцарова, връчи на Регионална библиотека „Дора Габе” дарение в размер на 250 лв. за закупуване на нова литература за деца. Средствата са събрани на благотворителен бал с маски. Закупената литература включва 17 заглавия търсени от читатели до 14 годишна възраст книги.
 
Директорът на културната институция Невяна Христова благодари на представителите на Детски общински съвет за благородния жест и ги поздрави за желанието да дарят средства точно за закупуване на нови книги за малките читатели на библиотеката и изрази надежда, че дарението ще бъде пример за подражание.
 
Невяна Христова връчи на активните младежи свидетелство за направеното дарение и обяви, че от месец юли към екипа на библиотеката ще се включи като доброволец Елена Младенова, секретар на Детския общински съвет в Добрич, възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски ” гр. Добрич. Елена ще се включи в работата на библиотекарите в Летния детски клуб „Играй и учи”, в обслужването на деца в сектор „Работа с деца”, в подреждането и онагледяването на детския сектор. Подкрепата на ученичката ще продължи и през следващата учебна година, в удобно за нея време.
 
Детският общински съвет в Добрич е създаден преди година по идея на Инна Куцарова и Симона Методиева. В него членуват 22 момичета и момчета, възпитаници на различни училища в града. 

Коментари

Дарението ще бъде пример за подражание.