Е-услуги

Сайтове със съмнително качество

Тези сайтове са с неизяснен произход на материалите, лошо качество или предлагат продажба на разработени материали и разработване на нови по поръчка. Този списък е съставен за ваше улеснение, така че да можете да отличите лесно популярните сайтове със съмнително качество.

прочети още

Образователни игри

http://www.abc-bg.be/indexn.htm - сайт с детски образователни игри. Няма информация за автори.
 
http://dechica.com/ - сайт за деца с образователни игри в различни формати. Няма информация за автори.

прочети още

Е-книги и материали

http://www.mobilis.bg/mobilis/e-knigi.html?___store=mobilis – платена електронна книжарница. Защитени авторски права на материалите. Детска и юношеска литература. Учебници и помагала.
 

прочети още

Дистанционно обучение

http://www.e-obuchenie.bg/landing/az_moga_poveche.html - платформа за дистанционно обучение на Център за професионално обучение “Изоблок”
 

прочети още

Езиково обучение

http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria.htm - сайтът на Британски съвет
 
http://www.institutfrance.bg/?lang=bg – Френски институт в България
 

прочети още

Сайтове на чужди езици

http://www.education.com/activity/ - американски сайт. Предлага информация за родители. Изключително богат на идеи за обучението на деца и ученици.
 

прочети още

Общообразователни източници

http://start.e-edu.bg/ - официален сайт на Национален образователен портал. Поддържан от МОН. Добре структурирана информация в различни области.
 

прочети още

Източници на образователни материали

В този списък са дадени основни връзки към интернет източници с кратка информация за съдържанието на всеки сайт. Където е приложимо, е отбелязано наличието на информация за създателите на сайта, автори на материали и спазването на авторски права.

прочети още

Основни пакети библиотечни услуги в е-образованието

Услугата “Е-образование” ще се предлага пилотно в една водеща група библиотеки от мрежата на Програма “Глоб@лни библиотеки - България”, като се използва ИКТ оборудването, предоставено от програмата.
 

прочети още

е-ОБРАЗОВАНИЕ В БИБЛИОТЕКАТА

Някои хора казват, че библиотеките са старомодни и нямат място в едно ново общество. Не. Става въпрос за учене в нова среда.
Chicago Tribune, 28 април, 2013

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - E-Services