Новини

146 години от гибелта на Васил Левски

В  Глобални библиотеки с. Царимир , с презентация беше почетена паметта на великият българин- Васил Левски.

прочети още

„Читател на годината 2018” в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и в Габрово

На 29 януари 2019 година в залата за срещи и събития директорът на РБ „Априлов-Палаузов” Савина Цонева награди най-активните читатели на библиотеката за отминалата 2018 година.
Наградите за „Читател на годината” в една от най-старите български библиотеки се връчват традиционно и отбелязват началото на новата библиотечна година.
Те се определят на база на безпристрастна актуална статистика за четенето, създавана чрез автоматизирана система за заемане на литература за дома в библиотеката.

прочети още

Клуб „Млад краевед” при ОУ „Ран Босилек” гостува в РБ „Априлов-Палаузов”

Ученици от клуб „Млад краевед“ в ОУ „Ран Босилек“ с ръководител учителят Мария Костова, създаден по програма на МОН за извънкласни дейности по интереси в българските учебни заведения, гостуваха на 13 февруари 2019 година в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” за поредно свое занимание, свързано с историята на Габровския край, книжовното му богатство и мястото му в националната ни история и култура. Те бяха посрещнати от младите краеведи на библиотеката – Нина Иванова, гл. библиотекар и Ина Божкова от отдел „Краезнание” в залата за срещи и събития.

прочети още

На 7 февруари 2019 година в залата за събития при Детски отдел на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“се проведе магьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари Потър.

Темата тази година е „Училище за магии и вълшебства - „Хогуортс“. В импровизирания литературен турнир взеха участие ученици от четвърти клас при ОУ„Ран Босилек“с класен ръководител г-жа Д.Войчева и читатели, любители на поредицата от Джоан Роулинг .Аналогично на сюжета от поредицата за Хари Потър децата бяха разделени с помощта на разпределителна шапка на четири дома – Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу.

прочети още

Ученически клуб „Ран Босилек” гостува в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”

На 7-ми и на 14-ти февруари 2019 година Габровската библиотека бе посетена от възпитаниците на ОУ „Ран Босилек” в Габрово, участници в клуб „Ран Босилек” , чиито дейности са свързани с реализацията на проект за извънкласни занимания по интереси за децата.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини