Новини

Дарение на книги за МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов " АД гр. Велико Търново

Днес, 19 март 2019 г. Регионална библиотека "П. Р. Славейков" - Велико Търново дари на Хирургично отделение и Детско отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - АД гр. Велико Търново детски книжки, художествена литература и научно-популярни списания, като за целта бе позициониран и специален стелаж в отделенията.

прочети още

СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ В С.КАЛУГЕРОВО ОБЛ.ПАЗАРДЖИК 2019г.

Сирни заговезни, денят преди началото на Великите пости, е от онези празници, които не само ни връщат към корените ни, но и ни карат периодично да осъзнаваме, че цикълът на живота се състои от много по-малки цикли, през които е добре всички да преминаваме осъзнато - така запазваме връзката си със земята и природата, а също и с общността, към която принадлежим.

прочети още

В библиотеката програмирането е забавно

На поредното занятие от обучението по програмиране в Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич, по ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България, бе представена темата „Управление на движение с робота Finch”.
 

прочети още

Обучение по програмиране и в читалищната библиотека в гр.Любимец

Щастливи сме,да споделим,че на 28.02. стартираха занятията на 12 четвъртокласници от началните училища в града,а обучението е организирано от РБ "Хр. Смирненски"-гр.Хасково с преподавател инж. Огнян Генов.

В рамките на 10 урока с продължителност по 2 часа, децата се учат да програмират по интересен и забавен начин,ще се запознаят и с робота Finch.

прочети още

Първи стъпки в програмирането в добричката регионална библиотека

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари 2019 г. в библиотеката стартира първото обучение по програмиране с използване на робота Finch, с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”, и се провежда в рамките на грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини