Новини

Месец март 2023 година в РБ "Априлов-Палаузов". „Дълбините на душата” и Румяна Халачева.

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово бе домакин на вълнуваща и зареждаща литературна среща – Румяна Халачева представи своята втора книга – „Дълбините на душата“ на 29 март 2023 година.

прочети още

Месец март 2023 година в РБ "Априлов-Палаузов". Поетична „Плетеница от мигове“ с Роси Савова.

На 23 март 2023 година, в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово, четящите габровци отбелязаха Световния ден на поезията (21 март) с вълнуваща среща със стиховете на поетесата Роси Савова – Valchebnica. Тя представи своята нова поетична книга – „Плетеница от мигове“. Роси Савова пише стихове, разкази, сатира, хайку, сензю, хайбуни, апева, детски пиеси, детски стихове и приказки, текстове за песни. Публикува в печатни и електронни медии. Създава пиеси и ръководи детско театрално студио „Приказен свят” към СУ „Христо Ботев” в град Козлодуй, където живее.

прочети още

Месец март 2023 в РБ "Априлов-Палаузов". Обучения в библиотеката в Габрово.

На 15 – 16 март и на 28 - 29 март 2023 година в РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово се проведоха обучения - за изработка на сайт, уеб дизайн и за създаване на презентация в Power Point. Обученята са по инициатива на г-жа Таня Георгиева от РЕКИЦ - Габрово и се осъществиха в партньорство с библиотеката. Обучител бе инж. Йолина Христова от екипа на Габровската регионална библиотека. В обученията участваха секретари и библиотекари от читалищата в Габровска област.

прочети още

Месец март 2023 в РБ "Априлов-Палаузов". Ателие за мартеници и среща на Доброволческия клуб .

На 1 март 2023 година в Детски отдел на Габровската регионална библиотека деца от ОУ „Ран Босилек“ отбелязаха любимия за всички народен празник Баба Марта. Второкласниците и техните учители Силвия Василева и Петя Генчева взеха участие в творческо ателие за изработване на мартеници и други предмети с празнично първомартенско значение. Децата създадоха картички за своите родители, баби и дядовци, и нетрадиционни мартеници. Малките ученици от II „в“ клас бяха подкрепени и от Габриела Сашева, възпитаник на НАГ – Габрово и доброволец от Клуба на доброволците при РБ „Априлов-Палаузов“.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ СЪГЛАСИЕ-1869 г. ГР. ТЕТЕВЕН

Един страхотен час с един страхотен клас!

Един страхотен час с един страхотен клас! -  интерес, четене на глас за денят на европейските автори, илюстриране на прочетеното, търпение в денят на търпение...накрая хапнахме 
 

прочети още

Страници

Subscribe to Новини