Новини

КОЛЕДЕН БАЗАР В НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ЗОРА-1990" СЕЛО ПОБЕДА

Коледeн базар е поредната инициатива на Народно Читалище "Зора-1990г" село Победа, община Долна Митрополия, свързан с предстоящите празници! От 6 декември 2021г. във фоайето на Читалището ще бъдат изложени различни коледни сувенири! Всеки, който желае може да закупи от експонатите за себе си или за свой приятел! 
Коледата е магия, доброта и надежда за по-добро утре!
Вярваме, че със сътворените от нас вълшебства ще внесем светлина и топлина във всеки дом!

прочети още

"Звезда керванджийка" и Змей Горянин в XXI век!

     "Звезда керванджийка" е най-новото издание на Регионална библиотека "П. Р. Славейков" - Велико Търново. 80 години след създаването си творбата на талантливия български писател Змей Горянин (Светозар Димитров, 1905-1958) отново ще припомни святото дело и високоморалните подбуди на търновския възрожденец Хаджи Минчо - знакова фигура за миналото на нашия град.
     Историческият роман се реализира със спомоществователството на Ротари клуб Велико Търново, а носител на авторските права е Министерството на културата.

прочети още

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

В навечерието на Деня на християнското семейство – Въведение Богородично, Възрожденската стая в Народно Читалище „Зора“ посрещна пременени в народни носии млади семейства с деца. Битовата обстановка им помогна да усетят българския дух, и да се запознаят със стария бит и култура. Това е поредната инициатива за повдигане на духа за предстоящите Коледни празници. По този начин читалището изпълнява своята мисия да съхранява и предава на младото поколение любовта към българските традиции.

прочети още

СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ ЗА НОВА ЛИТЕРАТУРА В НЧ „ЗОРА-1990“ СЕЛО ПОБЕДА

В библиотеката на Народно читалище „Зора-1990г.“село Победа пристигна новата литература, осигурена от одобрен проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2021 г. към Министерство на културата. За трета поредна година библиотеката печели проектно предложение за финансово подпомагане и обновяване на книжния фонд. Получените 97 нови заглавия ученическа, българска и чужда художествена литература са разнообразни издания, удовлетворяващи всички възрастови групи и читателски вкусове.

прочети още

ХVІІ-ят Международен конкурс за миниатюрна графика „Ex Libris – Ex Trains“ излъчи своите победители онлайн

През 2021 г. се проведе ХVІІ издание на Международния конкурс за екслибрис, организиран от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, „Ex Libris – Ex Trains“. Темата бе в унисон с Европейската година на железниците за насърчаване на железопътния транспорт като най-екологично чист, безопасен и енергийно-ефективен. Това поредно издание на оспорваната надпревара се проведе под патронажа и с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Програма „Култура“ на Община Русе и премина отново при необичайните и екстремни условия на световната пандемия Covid-19.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини