Новини

Проектът „Книжно лято” на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово продължава

Проектът на Габровската регионална библиотека „Книжно лято – букви, думи и знаци“, съфинансиран по Програма Култура на Община Габрово за 2022 година продължава с голям успех – на 3-ти и 10-ти август се проведоха творчески и образователни ателиета с участието на деца, тийнейджъри, библиотекари и доброволци. Под детските ръце в централен градски парк, в беседката в близост до библиотеката оживяха буквите от азбуката в шевица. Децата и доброволците, ръководени от Цветка Айвазова избродираха нашите български букви в арт-ателие под мотото „Магията на буквите в шевица“.

прочети още

ТВОРЧЕСКА СРЕЩА С ИВЕЛИНА РАДИОНОВА

На 6 август 2022г. по покана на НЧ „Зора-1990 г.“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха ученици, подрастващи, членове на читалищното настоятелство и  Даринка Николова - Председател на Читалищното настоятелство на НЧ „Зора-1990“ село Победа.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ „СВЕТЛИНА -1906- СМИЛЕЦ“

Лятна занималня в библиотеката при НЧ ,,Светлина-1906-Смилец"

Днес дечицата от село Смилец които участват в лятната занималня, боядисаха старателно всички гуми които са в детският кът на центъра на селото с най различни цветове. Поредно мероприятие от лятната занималня в библиотеката при НЧ,,Светлина-1906-Смилец", беше един прекрасен и много щастлив ден.Всяко дете взело участие в лятната занималня, получи диплом и книжка с любима детска приказка.С това детските забавления не свършват, продължаваме и през месец август.Подготвили сме още куп различни занимателни игри и забавления  за малките дечица на селото.

прочети още

Христина Панджаридис и новите й книги сред четящите габровци

В късния следобед на 21 юли 2022 година в читалня „Д-р Петър Цончев“ на РБ „Априлов-Палаузов“ писателката Христина Панджаридис и нейните домакини от библиотеката посрещнаха читатели и приятели. Авторката гостува за втори път в Габрово, първата й среща с габровската четяща публика е през 2016 година, отново през месец юли.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ „СВЕТЛИНА -1906- СМИЛЕЦ“

Лятна занималня в библиотеката при НЧ ,,Светлина-1906-Смилец"

Четвърти четвъртък от лятната занималня в библиотеката при НЧ ,,Светлина-1906-Смилец" беше по различен ден от другите. Днес вместо да четем приказки и разкази от задължителните книжки в училище и да играем на занимателни игри, ние решавахме задачи по математика. Умножавахме, делихме, събирахме, изваждахме сравнявахме кое число е по голямо и по малко от другото също сравнявахме кое число е равно с другото. Тези два часа преминаха неусетно, всяко дете се представи отлично.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини