Новини

EX LIBRIS – EX TRAINS „пътува“ с експреса „Свързана Европа“

Международният конкурс за екслибрис на русенската библиотека символично се включи в инициативата Connecting Europe Express.
Директорът на Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе Теодора Евтимова подари на представители на Европейската комисия афиши на XVІІ Международен конкурс за екслибрис "EX LIBRIS – EX TRAINS", луксозни каталози от предишни издания на форума и рекламни материали на културния институт. Гостите пристигнаха в дунавския град с влака експрес "Свързана Европа" точно в 19:30 ч. на 16 септември.

прочети още

Нови книги в библиотеката в с. Байлово

Библиотеката при НЧ "Елин Пелин - 1922" с. Байлово спечели проект по Програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" 2021. Основната цел на програмата на министерството на културата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитието на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация. Със средствата, отпуснати по проекта в размер на 1163,48 лв и 213,66 лв.

прочети още

ЗАБАВНО ЛЯТО В ЧИТАЛИЩЕ "ЗОРА-1990" СЕЛО ПОБЕДА

ЛЯТНО АРТ СТУДИО „ТВОРИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ“ е инициатива на Народно читалище „Зора-1990г.“ село Победа с вече 10-годишна традиция. Летните дейности с децата са поредица атрактивни занимания от дългия с идеи списък, съставен от читалищния екип за ваканционни занимания с местните и гостуващите деца  в селото. Всички мероприятия, инициирани от читалището са с една единствена цел - наред с игрите и четенето на препоръчителна литература, да се разнообрази и осмисли  лятната ваканция на децата пребиваващи в селото. 

прочети още

Лято 2021 в РБ „Априлов-Палаузов” - Габрово

На 21 юли 2021 г. в беседката зад основната сграда на РБ „Априлов – Палаузов” се проведе поредното ателие за изработване на художествени предмети от хартия с техниките оригами и квилинг по проект „От хартията до книгата... и след това”, съфинансиран по Програма „Култура 2021” на Община Габрово.
Антония Петрова от Детския отдел на библиотеката разказа за тънкостите при техниките квилинг и оригами, показа основните стъпки и заедно на участниците изработиха картички, солнички и охлювчета.

прочети още

Лято 2021 в РБ „Априлов-Палаузов” - Габрово - художникът Диян Павлов и Творителница О`Писменехъ“ – Плевен гостуваха в Габрово по проект на библиотeката

На 9 юли 2021 година от 10.30 ч., в непосредствена близост до сградата на Габровската регионална библиотека се състоя поредното събитие по проекта на библиотеката „От хартията до книгата....и след това“, съфинансиран по Програма Култура 2021 на Община Габрово.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини