Новини

ОТКРИТ УРОК ПО ИВРИТ

На 12.06.2019г. в НЧ "Орфей 1947" с. Ерма река се проведе "Открит урок по Иврит". Инициативата е във връзка с Комуникационна стратегия на РБ за ЕС за 2019г. и представя Европа като континент с множество различни традиции и езици, но също и с общи ценности. Представихме презентация за еврейската култура и техните празници, проведохме иновативен урок по Иврит, като се запознахме с еврейската азбука. Не липсваха и сценични изяви на самодейци към читалището. Участие взеха учениците от ОУ " Васил Левски" с. Ерма река. Присъстваха деца от ДГ "Детелина", учители, самодейци и местни жители.  

прочети още

Детски общински съвет Добрич дари книги на регионалната библиотека

Детски общински съвет към Община град Добрич, с председател Инна Куцарова, връчи на Регионална библиотека „Дора Габе” дарение в размер на 250 лв. за закупуване на нова литература за деца. Средствата са събрани на благотворителен бал с маски. Закупената литература включва 17 заглавия търсени от читатели до 14 годишна възраст книги.
 

прочети още

"Ретро кино" и екскурзия в библиотеката

На 14.05.2019 година в библиотеката към НЧ "Саморазвитие 1902" гр.Завет ни гостуваха нашите малки приятели от IV група на ДГ"Слънчо".Малчуганите разгледаха с любопитство красивите и шарени детски книжки,изложени в детския отдел.С помощта на библиотекарите,децата научиха,че освен книжки с приказки има и такива с гатанки,басни,стихчета,песни и енциклопедии.Бяха впечатлени и от книгите за възрастни,намиращи се в голямата читалня.Детските им ръчички се докоснаха и до някои от най-старите книги притежавани от библиотеката.

прочети още

Ангел Джамбазки стана “Посланик на библиотеката“

В Националната библиотечна седмица, организирана от библиотечната асоциация в България, д-р Иван Александров, директор на РНБ „П. Р. Славейков“ удостои със значка „Посланик на библиотеката“ Ангел Джамбазки. Той му връчи и читателска карта по повод предстоящия 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

прочети още

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24-МАЙ ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КНИЖНИНА, НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и книжнина, в НЧ „Зора-1990г.”село Победа, се проведе празничен концерт, посветен на словото, учителите и дарителите. Гости на събитието бяха настоящи и бивши учители, Кмета на с.Победа Даниела Александрова, дарители на читалището, културни дейци и жители на село Победа. В празничната програма взеха участие ученици - възпитаници на Читалището. Те изпълниха стихове, възхваляващи делото на Кирил и Методий, и рецитал, изпълнен с признателност към учителското дело.

прочети още

Страници

Subscribe to Новини