Тематични срещи и форуми за местно развитие

Регионална тематична среща "Иновативните услуги в обществените библиотеки - фактор за добри партньорства" в Хасково

На  28 и 29 ноември 2013 г. в комплекс "Фантазия” - Хасково се проведе регионална тематична среща на тема: “Иновативните услуги в обществените библиотеки – фактор за добри партньорства”, в която взеха участие библиотекари от всички целеви библиотеки от Хасковска област, партньори и гости, представители на местната законодателна и изпълнителна власт. Срещата бе  заключителна за петгодишния успешен период на Програма „Глоб@лни библиотеки – България”.

прочети още

Регионална среща на библиотеките от Плевенска област

            Форум за местно развитие на тема: „Е-услуги в библиотеките – опит за участие в управлението” се състоя на 20 и 21 ноември в Регионална библиотека „Христо Смирненски” Плевен.

Участваха  представители на целевите библиотеки,работещи по Програма Глоб@лни библиотеки – България, партньорски организации и институции с които библиотеките имат  общи инициативи.Интерес предизвикаха електронните услуги,представени от  Павлина Георгиева – Регионална библиотека,

прочети още

Местна среща в Ямбол по програма „Глобални библиотеки”

Местна среща в Ямбол по програма „Глобални библиотеки”
 

прочети още

Регионална среща на тема „Библиотеките и ученето през целия живот“ в Сливен

На 4 ноември 2013г. , в хотелски к-с „Дева“ - гр. Сливен, се проведе регионална среща за Сливенска област по Програма „Глобални библиотеки – България” на тема „Бибиотеките и ученето през целия живот”.

прочети още

Местна среща "СЪВРЕМЕННАТА БИБЛИОТЕКА - ПРОСТРАНСТВО ЗА ИНОВАТИВНИ УСЛУГИ И Е-ОБРАЗОВАНИЕ" във Варна

На 8 ноември в Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна се проведе регионална конференция на тема: „Съвременната библиотека - пространство за иновативни услуги и е-образование”.

прочети още

Втора местна тематична среща за целевите библиотеки от Смолянска област

На 24 и 25 октомври в гр. Златоград се проведе местна тематична среща „Е-образование, Е-култура, Е-здраве - услуги предлагани от обществените библиотеки в полза на местната общност”. В срещата взеха участие библиотекари от целевите библиотеки по Програма “Глоб@лни библиотеки - България” от област Смолян, партньори и гости.

прочети още

Втора местна среща в Пловдив на тема "Е-услуги в културен контекст"

На 16 и 17 октомври 2013 година в Конферентната зала на Регионална народна библиотека ”Иван Вазов” преминаха двете издания на втората за годината местна среща на тема”Е – Услуги в културен контекст”.

прочети още

Форум за местно развитие за Сливенска и Ямболска области по програма „Глобални библиотеки-България се проведe на 21 и 22 октомври 2013г. в гр.Несебър

На 21 и 22 октомври 2013г. , в хотел „Сол Несебър Палас” - гр.Несебър, се проведе форум за местно развитие за Сливенска и Ямболска области по Програма „Глобални библиотеки – България” на тема „Библиотеката – сърцето на общността”. В него се включиха над 75 библиотекари от целевите библиотеки в двете  области. Гости на форума бяха  Трендафил Меретев – ръководител на програма „Глобални библиотеки-България”, Игор Чипев – директор на дирекция „Нематериално културно наследство” към Министерство на културата, инж.

прочети още

Местна среща на тема: „Електронните услуги – приоритет в работата на обществените библиотеки в гр. Русе”

На 7 октомври 2013 г. в гр. Русе се проведе местна среща на целевите библиотеки по Програма Глобални библиотеки България в област Русе. На срещата присъстваха библиотекари и секретари от целевите библиотеки на областта, Петър Петров – ТД НАП Варна – клон Русе, Камелия Златанова – управител на Областен информационен център за област Русе, Сибил Бойчев – зам. председател на СНЦ „Младежки глас” клон Русе, Румен Димитров – доброволец, участвал в разработване на е-услуги за регионалната библиотека и др. Представените презентации предизвикаха интерес в участниците от срещата.

прочети още

Среща „Библиотеката и нейните партньори в подкрепа на местната общност“ в Габрово

На 17 септември 2013 година в Художествена галерия „Хр. Цокев“ – Габрово се състоя работна среща на тема „Библиотеката и нейните партньори в подкрепа на местната общност“. Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, която е бенефициент по Програма „Глоб@лни библиотеки“ – България подготви и осъществи тази среща за споделяне на добри практики и постижения на партньорски проекти. Участие в срещата взеха представители на местната власт, на културни институции, целеви библиотеки и читалища от областта, местен бизнес, неправителствени организации и сдружения.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Thematic Meetings and Local Development Forums