Вие сте тук

Обратна връзка относно проведената на 25-26 октомври 2012 г. регионална тематична среща във Варна

Накратко ще кажа за това колко удовлетворена и вдъхновена останах след провеждането на Регионалната тематична среща във Варна! Благодарност към "Глоб@лни библиотеки" за предоставената възможност да проведем такъв чудесен форум! Споделеният опит с колегите и представянето на дейността, която развиваме, по атрактивен начин чрез презентации, ни дават самочувствие, че сме значими за обществото! Смятам, че програмата "Глоб@лни библиотеки" е ефективна и успешна! Трябва да се намери форма или начин тя да просъществува и занапред. Още един път едно голямо благодаря, за мен и колегите вярвам, че този ден и половина беше един празник!

Мирена Иванова, библиотека при НЧ "Просвета 1900", гр. Девня
 

Ден след ден се убеждавам, че Програмата "Глобални библиотеки" е нещото, което ще ни измъкне от това положение на безпътица.
Всички Вие, добри хора, сте до нас, като ни вдъхвате кураж и смелост. Придобихме знания и умения, които промениха живота ни - моя собствен, на библиотеката и на всеки потребител. Вече съм сигурна, че мога да сьм полезна за хората и знам, че това е моето призвание. Винаги съм искала това.
Вие осъществихте мечтата ми.
В началото се чувствах като малко дете, чиито родители го подкрепят, за да проходи самостятелно. Благодаря Ви!
Конференцията във Варна на 25. и 26.10.2012 г. ни сплоти още повече. Не мога да изкажа радостта и благодарността си. Това, което преживях, беше грандиозно за мен. Само човек присъствал би разбрал за какво говоря.  
Благодаря Ви от сърце!

Ирена Стоянова, библиотека при НЧ "Надежда-1901", с. Градинарово

Искам да благодаря на организаторите за предоставената възможност да участвам в тази среща. Перфектна организация, топло посрещане!
Обикновено човек се „спича” на такива мероприятия, но г-н Н. Марков, г-жа Е. Милкова и невероятният екип на Регионална библиотека не допуснаха това да се случи. Срещата беше полезна, приятна и остави у всеки участник един хубав спомен. Работихме, творихме, смяхме се, и сълзи имаше /от радост/.
Благодарение на Програма „Глобални библиотеки”, библиотеките не са това, което бяха, ние също не сме това, което бяхме. Библиотеката има нов облик, нови идеи, нова техника и услуги и вече няма да ни възприемат като „музей на книгата”, а като конкурент в информационните услуги. А провежданите обучения, освен че се оказаха много полезни за нашата работа, ни дадоха възможност да се срещаме с колеги, да обменяме идеи, да се подкрепяме взаимно.
С две думи, вдъхна се нов живот на малките библиотеки. Отворихме очи, видяхме света, а той – нас. Вече не сме сами, а сме част от едно голямо семейство. Тревогите и радостите ни са общи.
Участвайки в обученията, разбрах, че не е толкова лесно  да си библиотекар, както изглежда отстрани. Разбрах, че е необходимо да имаш съответната квалификация, което ме стимулира да запиша курс за библиотекари. Вече имам диплом!
Накратко казано, „Глобални библиотеки” беше един трус, който не размести, а намести пластовете и ни вкара в релсите! 
Пожелавам на екипа здраве и нови успехи!

Емилия Димитрова, библиотекар в Народно читалище "Изгрев-1919 г.", гр. Долни чифлик