Вие сте тук

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен се проведе на 21 и 22 ноември 2012 г. в Плевен

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен
Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен

На 21 и 22 ноември 2012 г. в РБ „Христо Смирненски” – гр. Плевен се проведе среща за обмен на добри практики по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” между целевите библиотеки областите София и Плевен. Участваха над 70 библиотекари от двете области. Звеното за управление на програмата /ЗУП/ беше представено от Красимира Кънева, регионален мениджър.
 
Форумът беше открит от Аня Михова, директор на РБ „Христо Смирненски” – гр. Плевен. Домакините и библиотекари от целевите библиотеки в област Плевен представиха дейността си по програмата, като особен интерес предизвикаха провежданите с помощта на ИКТ оборудването кинолектории, на които се представят шедьоври на световното кино от близкото минало, както и музикалните вечери, посветени на джаза и класическата музика.
 
Гостите разгледаха новата библиотека и присъстваха на демонстрация за работата на съвременното библиотечно оборудване в РБ „Христо Смирненски”.
 
В две от сесиите, модерирани от регионалните координатори Галина Томова и Галина Рашеева,  представители на целевите библиотеки от област София говориха за опита си по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”, след което се проведе дискусия между колегите от двете области.
 
Красимира Кънева, регионален мениджър, запозна присъстващите с резултатите от софтуера за мониторинг и предстоящите дейности по програмата, като акцентира на възможностите за устойчивото й развитие.