Вие сте тук

Представяне на книгата "Непознатият Китай " в Златоград

В залата на кино „Фокус” на ОНЧ ”Просвета - 1908 ” - Златоград беше представена книгата на Светозар Казанджиев „Непознатият Китай”.
Писателят гостува по покана на библиотеката, която традиционно представя всяка негова нова книга. Последната литературна среща беше през 2010 г.,когато на златоградчани беше представена книгата  ”Последната изповед на апостола”, за която Казанджиев получи наградата "Николай Хайтов" за 2009 г.,учредена от СБП и фондация "Николай Хайтов".
В своето изложeние за „емоцията, наречена Китай”, Казанджиев интересно и увлекателно разказа за страната, която изумява с мащабите на постиженията си със своята култура и много други различни и непознати за нас неща. Той получи благодарности от ученици от ОУ „Васил Левски" за книгата, посветена на техния патрон,  написана през 2009 г. –„Последната изповед на Апостола”.
С благодарност към автора на „Непознатият Китай” се обърна и Жечка Хаджийска – директор на СОУ ”Антим І”, за това, че младите хора, учениците имаха възможността да чуят завладяващото слово за  Китай, който ни заобикаля със своите стоки, но който все още е непознат и изненадващ, да се запознаят с творчеството на смолянския писател и журналист Светозар Казанджиев.
 
Зорка Хаджиева