Вие сте тук

Детска Коледа с "Глоб@лни библиотеки" в Златоград

В библиотеката на ОНЧ ”Просвета -1908” - Златоград се проведе „Детска Коледа с Глоб@лни библиотеки”.
Празникът беше организиран от Центъра за обществена подкрепа в партньорство с библиотеката и ОУ ”Васил Левски”. Освен Коледа, поводът, който събра приятелите на библиотеката на този ден, беше и отбелязване на 2 години от предоставяне на техниката по програма "Глоб@лни библиотеки - България"  и официалното откриване на библиотечен Информационен център. 
Създаденият през 2011 г. ЦОП - Златоград избра да отбележи празника в библиотеката, защото за този кратък период заедно подготвиха много прояви в нея и станаха редовни потребители на техниката.
На празника дойдоха и децата от Дневния център „Зора”, които също са чести посетители в читалищната библиотека.
С поздравление към всички присъстващи се обърна Роза Алчева, директор на ЦОП Златоград. Децата и гостите поздравиха и Зорка Хаджиева - гл. библиотекар и Емилия Александрова –ст. специалист "Култура".

Интересни занимания за тържеството подготви младият и пълен с идеи екип на ЦОП за своите потребители, партньори  и гости - изложба, включваща рисунки, апликации, фигурки от различни материали както и кът, показващ традиционната коледна трапеза. Децата отговориха на въпросите от коледната викторина и се включиха в най - интересната част от празника - изработка на украса за коледната елха, сурвачки, гирлянди, рисунки и апликации. Към  всяка от  групите се включиха да помагат и гостите, които уважиха празника. Надпреварата за най - добре направена украса и сурвачки ентусиазира участниците и беше съпроводена с много емоции. Истинска радост грееше от лицата  на  децата  и младежите от Дневния център „Зора”, които бяха част от празничното настроение задно с всички останали. След като подредиха направените предмети на изложбата, всички се хванаха на хорото. Празникът завърши с поздравления към годишнината на библиотеката и посрещането на голяма торта със символите на Програмата. Тя беше разрязана от председателя на ОНЧ ”Просвета - 1908” Пламен Чингаров и с нея библиотекарите почерпиха всички присъстващи.
Тази прекрасна инициатива показа, че когато усилията на организациите са насочени в една посока и работят заедно в името на децата, удовлетворението на организатори и участници е голямо.
 
Зорка Хаджиева