Вие сте тук

В Карлово бе подписано споразумение по програма “Глоб@лни библиотеки - България”

На официална церемония в Градската библиотека в Карлово бе подписано четиристранно споразумение за сътрудничество между Министерството на културата, програмата на ООН за развитие, Община Карлово и библиотеките в Карлово, Калофер и Баня, които са предложени от Управителния съвет на програмата "Глоб@лни библиотеки - България" за включване в Етап 2009 на програмата. Това съобщиха от пресцентъра на община Карлово. На подписването на споразумението присъстваха зам.-кметът на Община Карлово инж. Георги Каръмчев, директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" Пепа Шуплева, регионалният координатор за Пловдивска област на програмата "Глоб@лни библиотеки - България" - Златка Иванова, директорът на Градската библиотека в Карлово - София Бановска, председателите на читалищните настоятелства в Калофер и Баня, представители на подкрепящите програмата институции.

Регионалният координатор Златка Иванова обясни целта на програмата. Тя ще дава възможност чрез Интернет пространството и новите технологии традиционната библиотека да се превърне в обществена с широки възможности за ползване на съвременни технически средства. Програмата е с продължителност три години и половина и цели не само да подпомогне библиотеките, а да даде възможност по широк кръг читатели да ползват нейните съвременни технически възможности.

Зам.-кметът на Общината Георги Каръмчев пожела успех на програмата в трите библиотеки в Карловска община, които ще бъдат оборудвани с компютри, скенери и принтери, които читателите да ползват.

Източник: News.Plovdiv24.bg

Karlovo_MOU.jpg