Вие сте тук

Асеновградската библиотека се включи в Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

Кметът на община Асеновград Христо Грудев и Снежана Митева, директор на градската библиотека "П. Хилендарски", подписаха споразумение за сътрудничество по националната програма "Глоб@лни библиотеки - България" на 14 януари 2010 г. Документът бе подписан в присъствието на Златка Иванова, регионален координатор на програмата за Пловдивска област и библиотекари.

Партньори за реализирането на проекта са Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения, Българската библиотечно-информационна асоциация, Националното сдружение на общините и Програма на ООН за развитие.

ГБ "П. Хилендарски" в Асеновград е една от 27-те библиотеки в Пловдивска област, които са одобрени за програмата. Подписването на споразумението в Асеновград е третото за региона след Карлово и Стамболийски.

Сред основните цели на програмата е осигуряването на равен достъп на всички граждани до информационни и комуникационни услуги. В тази връзка компютрите ще бъдат достъпни както за персонала на библиотеките, така и за гражданите. Програмата предвижда още и обучение на библиотечни специалисти. От общините се изисква да осигурят в библиотеките помещения с добри условия за работа и достъп до Интернет.

Източник: News.Plovdiv24.bg 

Asenovgrad_MOU.jpg