Вие сте тук

"Влез в час с данъците" в библиотеката

Програма „Глоб@лни библиотеки - България” партнира на  Национална агенция за приходите в кампанията „Влез в час с данъците”.
Кампанията стартира през месец януари и  ще продължи до края на учебната 2013 година. 100 служители и лектори от НАП ще посетят близо 100 училища в 28-те областни града на страната и ще запознаят учениците на възраст между 14 и 18 години с данъчната и осигурителната система на страната. По конкретен сценарий и презентация всеки лектор ще представи в „Час на класния” основни теми, които ще са от полза за младите в бъдеще. Информацията ще достигне и до учениците от по малките населени места чрез мрежата от обществени библиотеки, включени в Програма „Глоб@лни библиотеки - България”.
Кампанията има своя фенстраница във фейсбук, където регулярно ще бъдат публикувани кратки статии и полезна информация на теми като: „Технологии на ДДС”, „Видове данъци”, „Икономиката в сянка”, „Функции на НАП” и др. Част от кампанията е и конкурса „Данъците, без които не можем”. Чрез приложението във Facebook, всеки ученик от общообразователните училища в страната може да участва в конкурса, който е разделен в две категории – текстова и визуална. В текстовата категорията се приемат както стихотворения, така и есета. Във визуалната категория, всеки ученик  може да изрази мнение по темата чрез снимка или кратко видео съдържание. Подробности за регламента и срока за участие са описани на фенстраницата: https://www.facebook.com/vlezvchas