Вие сте тук

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово чества професионалния празник на библиотекарите 11 май

По повод професионалния празник на библиотекарите 11 май, Регионална библиотека „Априлов - Палаузов" - Габрово организира срещи на габровци с представители на местната и централна власт.

От 9.00 до 10.00 ч. Галя Банковска, депутат от ГЕРБ, ще приема граждани в читалнята на библиотеката по въпросите на образованието и културата. По-късно през деня библиотеката ще посетят областният управител Мариян Костадинов, председателят на ОбС - Габрово Валерий Василев, и.д. кмет на oбщина Габрово инж. Калинка Пенева и заместник - кметът Николай Сираков. Комисията по култура към ОбС - Габрово е поканена да проведе своето заседание в библиотеката.

Ще бъде учреден и Обществен съвет към библиотеката. Общественият съвет ще подпомага работата на ръководството на РБ „Априлов - Палаузов" според изискванията на Закона за обществените библиотеки, приет през 2009 г. Общественият съвет ще служи като форум за представяне на мнения и съвети от обществени фигури, които подкрепят дейността на РБ „Априлов - Палаузов" - Габрово.

Дните от 11 до 21 май са обявени за Дни на отворените врати в Регионална библиотека „Априлов - Палаузов". По случай професионалния празник на библиотекарите 11 май библиотеката ще записва нови читатели без заплащане на такса и ще предостави безплатен достъп до читалните и интернет центъра. Безплатно ще бъде и ползването на тематична, фактографска и библиографска информация. На 11 май няма да се налагат санкции за просрочване на заети библиотечни материали.

По случай 11 май и в рамките на Националната библиотечна седмица от 17 до 21 май 2010 г. са предвидени и изложба "Габрово и габровци", посветена на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град и гостуваща изложба на краеведски издания в книжарница "Пингвините".