Вие сте тук

Солидарност с библиотеката в Яш, Румъния

Богдан Гурко, библиотекар от библиотеката в Яш, Румъния, се обърна за помощ към своите колеги от инициативата „Глобални библиотеки" по света.

Сградата, в която се помещава библиотеката ще бъде основно ремонтирана и най-вероятно ще бъде използвана за други цели. Местните власти не са осигурили ново помещение и Богдан се опасява, че библиотеката ще бъде закрита.

За да привлече внимание към проблема, Богдан стартира онлайн инициатива, чрез която търси подкрепа за своята библиотека.

Можете да се включите в привличането на внимание към проблема на библиотеката в Яш, като заснемете видеоклип със специално послание. То е следното: "Biblioteca Județeană Iași merită un sediu" (в превод: "Библиотеката в Яш заслужава подходящо място"). Напишете посланието на румънски на лист (или листове) хартия, така че да се вижда добре и се снимайте пред някоя местна забележителност, държейки посланието и произнасяйки превода му на български. След това изпратете видеоклипа (или връзка към място, където сте го публикували онлайн) на Богдан на e-mail адрес bogdan.ghiurco@gmail.com.

Колегите от инициативата "Глобални библиотеки" в Румъния вече са публикували своя видеоклип в YouTube. Ако го направите и вие, ще ни бъде интересно да ни информирате и да поставим връзка към видеоклипа ви на нашия портал. Моля, изпратете клипа си или връзка към него на Силвина Фурнаджиева, сътрудник портал/преводач в Програма „Глоб@лни библиотеки - България", на e-mail s.furnadzhieva@glbulgaria.net.

Оттук можете да свалите един от клиповете, изпратен ни от читалищната библиотека в с. Царацово, обл. Пловдив.