Вие сте тук

Приключи кампанията „Влез в час с данъците“

Приключи кампанията „Влез в час с данъците“

На 16 юли 2013 г. от 11 ч. в залата на Американския център на Столична библиотека в София бяха наградени победителите в конкурса „Данъците, без които не можем“.
 
Конкурсът е част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците“, която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма „Глобални библиотеки - България“. В рамките на учебната година се проведоха над хиляда срещи между служители на НАП и около 22 000 ученици  от цялата страна. Близо 100 данъчни служители се срещнаха с младежи на възраст между 14 и 18 години от 98 общообразователни училища  в 28-те областни града в страната. Над 8 000 са последователите на кампанията на фенстраницата в социалната мрежа „Фейсбук“ (www.facebook.com/vlezvchas). В рамките на шест месеца всички онлайн фенове имаха възможност да се запознаят с интересни статии по важни за младите теми - „Кога трябва да започна сам да плащам здравните си вноски?“, ”Значение на касовата бележка”, „Кога декларираме пред НАП доходите си?“ и др.
 
Класираните на първите места в двете категории на конкурса – текстова и визуална спечелиха мобилен телефон, а тези на второ – таблет. За третите наградата е електронен четец. Победителите в конкурса бяха наградени от Пенка Иванова, Директор на Дирекция „Достъп до образованието”, Трендафил Меретев, ръководител на програма „Глобални библиотеки – България”, ТВ - водещия Део, актрисата Силвия Лулчева и модела Диляна Попова.