Вие сте тук

Обичай "Рязане на брада" село Кюлевча

По проекта "е-Каталог на традициите", финансиран по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти на Програма "Глоб@лни библиотеки - България", 2013 се реализираха дейности по дигитализация на нематериалното културно наследство на региона. НЧ "Пробуда-1928" е участник в коалиция и е основен двигател на изпълнението на технологичните дейности по проекта, освен това допринася със собствен паричен принос.
В рамките на проекта се заснеха 6 късометражни филма за пресъздаване на обичаи, ритуали и традиции. На вниманието на общността се представя филмът "Рязане на брада", пресъздаден от група за автентичен фолклор към НЧ "Каменен стълб-1888", село Кюлевча.
Останалите филми и въобще целия електронен каталог на традициите ще можете да видите след оптимизация на  сайта http://www.buditeli.org  в края на месец септември.
Оптимизацията на уеб страницата на НЧ "Пробуда-1928" също е проектна дейност, чрез която ще се реализира популяризацията на дигиталното нематириално културно наследство в региона.

Изображение: 
Видео: 
No video? Get the Windows Media plugin
Категория: