Вие сте тук

Библиотеката в Златоград отбеляза Деня на народните будители

С различни прояви библиотеката в Злагоград отбелязва  Деня на народните будители 1-ви ноември.
Най малките ученици от ОУ ”В. Левски”  в града подредиха изложба, под надслов „Златна есен” с природни материали. Заедно с ЦОП Златоград бяха организирани срещи на ученици с родолюбиви златоградчани. Четвъртокласниците от ОУ ”В. Левски”, с класни ръководители Л. Вълчева, Е. Демерджиева, и З. Шъкова и възпитатели Н.Топчиева, и В .Бошнакова изслушаха разказа на Елена Симеонова - дългогодишен учител, директор, активен читалищен деятел, която вълнуващо разказа за видни златоградски будители.
Учениците задаваха въпроси, рецитираха стихове за родината, пяха песни. Екипът на ЦОП, учениците и учителите благодариха на Е. Симеонова за интересните и любопитни факти от историята на града и личностите родолюбци.
На посещение в библиотеката по повод празника бяха и младежите от Дневен център „Зора”, на които беше представена презентацията „Народните будители” .
По повод празника и навършването на 90 годишнината и, ръководството на читалището посети Десанка Брънгова - участник в театралната трупа на читалището, ръководител на хор и вокална група, активен читалищен деятел. На чаша ароматно златоградско кафе, чиято рецепта е лично нейна тя разказа интересни истории. Освен поздравителния адрес, читалището подари на златоградската будителка колаж от снимки с нейни роли  от различни пиеси, в които е участвала.