Вие сте тук

Наградиха победителите на конкурс в Златоград

"Защо се гордея, че съм златоградчанин?"
Това беше темата на обявения от  Центъра за обществена подкрепа - Златоград  конкурс  за рисунка, снимка, стихотворение и есе  по повод 21 ноември – Празника на Златоград.  В конкурса се включиха ученици от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”. Изложбата с творбите на участниците беше подредена в библиотеката на читалище „Просвета - 1908” гр. Златоград, която беше партньор на проявата.
На тържественото откриване на изложбата в присъствието на представители на Общинска администрация и Център за обществена подкрепа, учители и ученици бяха връчени и наградите на най-добрите от директора на ЦОП в Златоград Роза Алчева.
В категорията до 4 клас първа награда за своето съчинение получи Елена Башева от III-ти клас, а втора и трета – съответно Илия Юнаков и Максим Бурдев - четвъртокласници от ОУ ”В. Левски”. Поощрителни награди получиха Йоана Цацарова и Ирон Хаджиев.
За стихотворение отличени с награди бяха учениците от  СОУ „Антим I”: за Христо Мангарудов - 1-во място и Илиана Станчева - 2-ро място.
В конкурса за есета се включиха и ученици от  горен курс. Първо място беше отредено на Елена Караманолева, второ на Моника Пинева, а на трето се класира Татяна Юрчиева.
Много рисунки, участващи в обявения от ЦОП конкурс показаха къде учениците откриват корените на родолюбието, вдъхновението, чувството на гордост, че  живеят в Златоград. Във категорията до четвърти клас първите 3 места бяха за следните ученици: първо място - Максим Бурдев, второ - Гергана Инджова, трето - Анелия Лападжова, Поощрителна награда бе връчена  на най - малката участничка - 8-годишната Емилия Александрова.
А при другата възрастова категория на първо място беше класирана Теофана Костадинова, на второ Ванеса Теритова, а третото място бе присъдено на Даниела Кетипова. Всички те са ученици от СОУ „Антим I”.
Четвъртокласниците от ОУ ”В. Левски” представиха интересни фотографии, като журито отреди първите три места съответно на Анелия Лападжова, Антония Чепинска и Гергана Инджова. Поощрителни награди получиха Емануил Манчев и Крисо Димитров от същото училище.
Участниците в конкурса, който даде и началото на празничните прояви, посветени на Освобождението на Златоград бяха поздравени и от главния библиотекар Зорка Хаджиева. Тя благодари на ЦОП за партньорските инициативи, на всички участници в конкурса  и на учителите от двете училища.
С пожелание творбите да станат достояние на повече хора беше предложено да бъдат издадени в алманах, посветен на Златоград, който да включи творческите виждания на малки и големи.
 
Зорка Хаджиева