Вие сте тук

Златоград: "С усмивка и добро ние, децата, казваме "Не" на насилието"

Интересни групови занимания проведоха ученици - потребители на Центъра за обществена подкрепа от ОУ ”Васил Левски” в Златоград . Те бяха посветени на борбата срещу насилието.
Темата, която бяха избрали беше „С усмивка и добро ние децата казваме "НЕ" на насилието”. Децата с помощта на библиотекарите, специалистите от ЦОП и учителите търсиха лицата на доброто и усмивката. Задачата беше да открият в Интернет и представят посредством техниката, предоставена от Програма "Глоб@лни библиотеки- България" своите виждания на доброто и отрицание на насилието. Те търсиха в глобалното пространство текстова информация и изображения на усмихнати и добри герои. Сред тях бяха добре познатият на децата Мечо Пух, делфини, хора, животни, сцени, символизиращи любов и  доброта.
Всяка група представи информацията, която откри и избра, а накрая всички изпратиха на електронната поща на ЦОП - Златоград своите предпочитания. Заниманието завърши с изготвяне на изложбени табла в центъра с изпратените от учениците текстове и изображения.
 
Зорка Хаджиева