Вие сте тук

Работилница за бъдещeто на библиотеките

Гьоте-институт Ви покани да кандидатствате за участие в Работилница за бъдещето на библиотеките.
 
Тя ще се проведе на 25 юни 2015, четвъртък, 10.00 – 15. 00 ч. в Гьоте-институт, Будапеща 1, София
 

Кандидатствайте за участие, до сряда, 17 юни, на следния имейл адрес: bibl@sofia.goethe.org.
 
 
Информация за работилницата:
 
Библиотеката е важна иституция за общността, тя е достъпна за всеки, в полза е на всички групи от населението, непрекъснато се развива. Но какво всъщност би представлявала библиотеката на бъдещето? Какво може да направи библиотеката за града, каква полза може да донесе това на гражданите, как могат да участват в процесите на промяна? Какви нови тенденции може да наложи библиотеката, какви нови услуги да предложи? Какво може да се постигне и с малък бюджет, как да се спечелят съюзници?
 
И още по-важно: От какво се нуждаят сътрудниците на библиотеката, за да бъдат готови за бъдещето? Как могат да отговорят на многобройните изисквания към тях, да бъдат като професионалисти, в крак с новото? Как  Гьоте-институт може да им помогне в това отношение?
 
Искаме да дискутираме по всички тези въпроси с библиотекарите, със служители в сродни институции и други интересуващи се в една работилница за бъдещето, за да разкрием възможности за сътрудничество и за квалификация през следващите години.
 
Организатор на срещата е Гьоте-институт България, модератор ще бъде госпожа Ханелоре Фогт, директорка на Градската библиотека в Кьолн. Тя ще открие срещата с въвеждаща лекция, след което участниците ще се срещнат в работни групи, за да обменят идеи. През целия ден на разположение на дискутиращите ще бъдат две преводачки, а вечерта ще се състои отворен за публика „градски разговор“ на тема „Библиотеката в града“.
 
Ако тези въпроси Ви интересуват, моля, кандидатствайте за участие, като ни напишете причините, поради които искате да участвате в тази работилница за бъдещето и също накратко опишете сегашната си професионална  дейност, до сряда, 17 юни, на следния имейл адрес: bibl@sofia.goethe.org.
ето на библиотеките