Вие сте тук

Среща по проект „Библиотеки и журналисти за върховенство на закона, човешки права и социално включване” се проведе в РБ „Захари Княжевски”, гр. Стара Загора

На 29 и 30 октомври 2010 г. Регионална библиотека „Захари Княжевски"- гр. Стара Загора бе домакин на последната от планираните три срещи по проект „Библиотеки и журналисти за върховенство на закона, човешки права и социално включване" - съвместна инициатива на Центъра за независима журналистика, Програма "Глоб@лни библиотеки-България" и регионалните библиотеки във Видин, Шумен и Стара Загора. Проектът се финансира по програма МАТРА-КАП на Холандското посолство.

В рамките на двудневната среща беше представена книгата „Неосъществената раздяла: из историята на една социална болест", а разследващите журналисти Иван Михалев от в-к „Капитал" и Генка Шикерова от БТВ, както и журналисти от Стара Загора представиха свои материали, посветени на темата за конфликта на интереси като предпоставка за корупционно поведение.

В разговора взеха участие и представители на местните общности и граждани, които изразиха мнение, че разследванията за корупция и конфликт на интереси получават широк отзвук в обществото, но би трябвало да водят и до конкретни действия от страна на отговорните институции.

MATRA_Stara_Zagora2_small.jpg

MATRA_Stara_Zagora1_small.jpg