Вие сте тук

В НЧ "Просвета -1908", гр. Златоград официално отвори врати библиотечен инфоцентър, оборудван по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

На 8 декември 2010 г. в НЧ "Просвета -1908", гр. Златоград официално отвори врати библиотечен инфоцентър, оборудван с компютрите по Програма "Глоб@лни библиотеки - България". Гости на събитието бяха г-н Мирослав Янчев, кмет на гр. Златоград, общински съветници, г-жа Йорданка Вълчева, регионален координатор за област Смолян по Програма "Глоб@ални библиотеки", г-н Даниел Даковски от Звеното за управление на програмата, ученици и граждани.

След приветствията, отправени от официалните гости, бяха показани част от новите възможности за услуги за гражданите, които ще предоставя библиотеката.

Представител на Бюрото по труда и съветник на ЮРЕС представи възможностите на Портала за Трудова мобилност за намиране на работа в страните от европейския съюз и как посетителите в библиотеката да го използват ефективно.
Ученици от училището представиха презентация на тема сигурност в Интернет и опасностите, които използването му крие за всеки от нас.

Служителите на библиотеката запознаха гостите с хронологията на събитията, довели до откриването на инфоцентъра и съвременните услуги, които може да предостави той.

Г-н Мирослав Янчев предостави своя Skype контакт на библиотеката с цел читателите и да имат възможност за контакт с него и ръководството на общината и да могат да представят своите въпроси или проблеми.

 

Zlatograd Global Libraries