Вие сте тук

На 21 декември в библиотеките от община Нова Загора, област Сливен тържествено бяха открити компютърни зали, оборудвани по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” - Eтап 2009

На 21 декември бяха официално открити компютърните зали в библиотеките към НЧ "Диньо П. Сивков" - гр.Нова Загора, НЧ "Деско Кръстев" - с. Асеновец и НЧ "Петко Енев" - с. Баня.

На церемонията по официалното откриване на залата в библиотеката към НЧ "Д. П. Сивков" - гр. Нова Загора присъстваха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметът Данка Чиликова, секретарят на общината Коста Костадинов, регионалният координатор на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" за Сливенска област Росица Петрова-Василева, служители от общинската администрация, членове на читалището, много ученици и граждани.

С приветствие към присъстващите и служителите на библиотеката се обърнаха Георги Николов - председател на читалището и Росица Петрова-Василева. Тя пожела да се множат потребителите на библиотеката и тя да стане неотменна част от живота на местната общност. След словата по традиция бе прерязана и трикольорна лента от кмета на гр. Нова Загора Николай Грозев, председателя на читалището Георги Николов и регионалния координатор. Пред гостите бяха представени основните дейности и новите услуги, които ще бъдат предоставяни на потребителите.

nova_zagora_1_small.jpg

По-късно официално бе открита и компютърната зала към НЧ "Деско Кръстев" - с. Асеновец. Тържеството започна с изпълнения на самодейци от читалището. Изпълнен бе и традиционен тракийски танц с хляб и вино с наричания за успех и благоденствие. Пред събралото се множество за предимствата от участието на читалищната библиотека в Програма „Глоб@лни библиотеки - България" за местната общност говори регионалният координатор на програмата за Сливенска област Росица Петрова-Василева.

С приветствие към читалищните членове и гостите на събитието се обърна и Веска Вълчева - началник на отдел „Култура, медийна политика и вероизповедания" в община Нова Загора. След официалното откриване на компютърната зала кметът на селото - Кръстьо Стойчев - лисна менче с вода за успех на програмата.

asenovets_3_small.jpg

В ранния следобед тържествено бе открита и компютърната зала към НЧ "Петко Енев" - с.Баня. Тържеството започна с изпълнения на певческата група към читалището и на ученици от местното училище. Лентата на компютърната зала прерязаха Росица Петрова-Василева и Веска Вълчева - началник на отдел „Култура, медийна политика и вероизповедания" в община Нова Загора.

banya_3_small.jpg