Вие сте тук

В Общинската библиотека на Свиленград беше открита компютърна зала по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

В общинската библиотека на Свиленград на 10 януари 2011 г. беше открита нова компютърна зала, оборудвана по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Тя разполага с 13 настолни компютъра, един лаптоп, мултифункционално устройство, проектор и цветен принтер.

"С предоставянето на бърз, лесен и общодостъпен Интернет достъп библиотеката ни стана глобална и това ни радва много" - заяви директорката на културното учреждение Павла Михалева по време на официалната церемония, проведена в ранния следобед. Тя подчерта, че създаването на центъра е плод на съвместните усилия на много хора, обединени от мисълта за подобряване на живота чрез повече знания и информация.

Кметът на общината Георги Манолов поздрави гражданите с хубавата придобивка. В присъствието на държавни и общински служители, учители, ученици, представители на културно-просветни организации и много граждани той съобщи за предстоящо преместване на библиотеката в нова сграда. С решение на общинския съвет тя ще се помещава в реставрираната сграда на някогашното околийско управление, което се намира на брега на река Марица.

"Нашата цел е библиотеките да се превърнат в място за достъп до информация за всеки" - каза в приветствено слово директорката на Регионална библиотека „Хр. Смирненски" - Хасково и координатор на програмата за Хасковска област Тонка Койчева.

Откриването на информационния център беше съпроводено от изпълнения на детската група за автентичен фолклор „Тракийска китка" при читалище „Просвета" с художествен ръководител Виолета Карапеева. Ученици от основните и средните училища в града демонстрираха умения в ползването на новите компютри.

Svilengrad_opening_small.jpg