Вие сте тук

23 април - Международен ден на книгата и авторското право

     Четенето на книги е прекрасно, то е омагьосващо и невероятно. Четенето е важно за децата и ги изпълва с въодушевление, помага им по-добре да разбират света, да учат докато се забавляват и да узнават истините за живота. Един час прекаран в четене, е час, откраднат от Рая, книгата е велика вещ, докато човек умее да я ползва. Книгата е можеби най-сложното и велико чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество. Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо.
     По повод на Международния ден на книгата и авторското право се проведе Маратон на четене в импровизирана библиотека на открито в двора на Читалище "Светлина-1938" гр. Неделино с ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий".
     Всички ученици демонстрираха много добри възможности да четат гладко и изразително, и получиха аплодисменти. Те прочетоха свои любими приказки  като "Майчина Сълза" на Ангел Каралийчев, " Малката Кибрито продавачка"," Принцесата върху  граховото зърно" от Андерсен ," Хензел и Гретел", " Жива вода" от братя Грим и много други.