Вие сте тук

Довиждане ваканция,училище здравей

На 13 септември се проведе спортно-развлекателен празник под мотото „Довиждане ваканция,училище здравей!“ с участието на ученици от селата Сенник и Душево. Любимката на децата-Миглена Гаджева даде началото на забавлението,което включи детски състезателни игри, игри с балони и весела дискотека. Двучасовото веселие беше награда за учениците от двете села, взели най-много участия в мероприятията на библиотеките, проведени през лятната ваканция.
НЧ”Св.Климент Охридски-1899” Сенник и НЧ”Сполука-1920” осигуриха "строителните материали",за да създадат добро настроение на палавниците при направата на весели сандвичи.
Изненада им беше подготвила и сенничанката Станка Гичева.За пореден път тя показа как се майсторят шарени захарни петлета. След като научиха от какво и как се прави захарното тесто,малките любопитковци сами успяха да направят петлета и бонбони, за да подарят на родителите си. Момичета от двете села стоплиха сърцето на баба Станка с изпълнението на народни песни, с които са спечелили награди в много конкурси.
Празникът завърши с посещение на къща-музей”Дан Колов”, където Христина Христова разказа за живота и кариерата на легендарният борец.
Благодарение на финансовата подкрепа на управителя на „ЯДКИ ДЕТЕЛИНА”ЕООД –Детелин Винчев и кмета на Сенник-Цветан Цонев, през целия ден на лицата на децата сияеха искрени и чисти усмивки, а детските им очи искряха от радост,за което благодарим!