Вие сте тук

В библиотеката програмирането е забавно

На поредното занятие от обучението по програмиране в Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич, по ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България, бе представена темата „Управление на движение с робота Finch”.
 
В рамките на заниманието бе реализирано програмно движение на робота по зададен маршрут, съответстващ на буквата F, първата буква от наименованието на Finch. Програмната реализация на движението на робота бе усвоена от децата с лекота, предизвика интереса и разпали ентусиазма на младите програмисти от СУ „П.Р.Славейков”.
 
Десетте роботчета Финч, използвани в обучението, са предоставени на Регионална библиотека „Дора Габе“ от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки – България“, и представляват нов тип роботи за компютърно моделиране и информатика, предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от детска аудитория. 

Коментари

 

Comment *

Превключване в обикновен текстов редактор

Повече информация за текстовите формати

Входни формати Filtered HTMLPlain text

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <img> <b> <u> <i> <small> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><table><tr><td>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.