Вие сте тук

На рафтинг по река Струма

На 07.04.2019г. ученици от клубовете към  библиотеката при читалище „Култура 1932” гр.Кресна   под ръководството на секретаря Д.Драчева участваха в  рафтинг спускане по река Струма.
Когато пристигнахме в Рафтинг базата на Адвенчър  Нет бяхме очаровани от обстановката и любезното посрещане от домакините.  Преди да се качим в лодката ни проведоха инструктаж  за безопасност - какво трябва и какво не трябва правим да правим , след което ни дадоха необходимата екипировка. За  нас това изживяване  беше за първи път.  Да гледаме реката от близо , да се стараем да гребм с греблата в синхрон, да слушаме командите на инструктора. Най-вълнуващо бе при бързеите, когато трябваше да положим повече усилия, за не се преобърне лодката. Там където реката беше спокойна под контрола на инструктора  децата плуваха до лодката. Пак под  неговото ръководството  по –смелите скачаха в реката  от скала с височина 5 метра. Останалите ги наблюдавахме от лодката  и ги аплодирахме. Пътуването бе изпълнено с адреналин, мирис на зелено от красивите чинари  и планинска вода. Когато спирахме в спокойни води за да отпочинем    нашия инструктор  ни разказваше интересни неща и ни разсмиваше с весели песни.
Изказваме своята благодарност на Емилия Бегунова  от Адвенчър Нет  за спонсорството, благодарение на  което,  участвахме в  това невероятно приключение!