Вие сте тук

Читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец отбеляза Световния ден на книгата и авторското право -23 април

Читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец отбеляза Световния ден на книгата и авторското право -23 април с представяне на книгата „От Изгрев до нож. Животът на една любов” на д-р Калин Василев.
Самият Калин Василев, макар и млад има богата и интересна биография. Бакалавър по биология и химия от колежа Гетисбърг, защитил е и докторат по генно инженерство в Пенсилвания и пост-докторат в Кеймбридж, Великобритания. Връща се в родното Велико Търново с една-единствена цел - да живее в България и да направи живота на съгражданите си по – щастлив, затова създава TarnovoRuns – неформално сдружение за безплатни тренировки, йога, бягане. Срещайки любовта, Калин претворява чувствата и емоциите си в думи и така достига до идеята за новия си проект „От изгрев до нож”. Книгата е дебютна за младия търновски автор и в нея е събрал над 50 творби, които самия той определя като поетична проза, проследяваща личното преживяване на една голяма и силна любов. Вдъхновението на автора е породено от момичето, в което е влюбен и той продължава да пише стихове дори след разтърсващата за него раздяла, когато любовта отстъпва място на болката и страданието. Стиховете му са подредени хронологично и разкриват противоположностите от чувства, които той изпитва от началото до края на голямата любов.
Творецът подари на лясковската публика едно уникално представяне под формата на вълнуващо аудио-визуално пътешествие. Лиричните откровения започват с монолог на автора, след което стиховете се преплитат с жива музика, в изпълнение на Ивелина Узунова, и живописни природни картини, които хармонират с нюансите на чувствата. „Животът на една любов” е проследен от „изгрева”- символ на полета на крилете на любовта до „ножа”- символ на прерязването на крилете и края на любовта. Творбите са родени спонтанно, затова са искрени и докосващи. Внушението е силно и въздействащо, тъй като е възприето чрез различни сетива. „От изгрев до нож” е интерактивна книга и дава възможност на читателя, разгръщайки страниците ѝ да сканира QR-кодовете и да се пренесе в атмосферата на 20 видеоклипа, допълващи изживяването.