Вие сте тук

ВТОРА РЕГИОНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ "ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И ИНОВАЦИИ ЗА ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ БИБЛИОТЕКИ"

На 20 май 2019 г. в регионална библиотека "Никола Й. Вапцаров" гр. Кърджали се проведе втората регионална среща по проет "Знания умения и иновации за пивишаване качеството на неформалното образование в обществените библиотеки" по програма Еразъм+, КА1. Тема на срещата беше "Адаптиране и въвеждане на нови услуги в библиотеките". В рамките на срещата кординатора на проекта г-жа Спаска Тарандова  представи целите на проекта и библиотечната система на Кралство Нидерландия. Нина Янкова и Татяна Йончева от регионална библиотека "Георги С. Раковски" разказаха как въвеждат услугата "Мама кафе"  в библиотеката, чрез която се опитват да привличат нови потребители. След допитване в рамките на изминалите два месеца библиотеката е организирала срещи, на които родителите са разбрали как по-добре да общуват с децата си, за задължителните ваксини, имали са лекции и практически занимания с йога.Те споделиха с участниците в срещата, че ще продължат да правят допитвания до родителите и ще решат кои програми ще стават регулярни във времето. От страна на домакините Мая Мечева, сподели своите впечатления от проведеното пет дневно учебно посещение и какво от наученото и от техният опит прилага в работата с деца свързано с неформалното образование по различни техники на рисуване в арт часовете, за магическото въздействие на музиката върху тинейджърите като универсален език за успешна комуникация.
Участниците бяха запознати с метода "Disign thinking in a day" и как да го използват при проучване на общностните и личните потребности на ползвателите на библиотеките.
В срещата участваха представители от регионални и читалищни библиотеки от областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол.