Вие сте тук

Директорът на габровската библиотека Савина Цонева беше на работно посещение в Германия

От 25 до 29 юни 2019 г. група от библиотечни директори (Видин Враца, Габрово, Кърджали, Монтана и Пазарджик) и специалисти от Министерството на културата посетиха библиотеки в провинция Баден-Вюртемберг в Германия.

Визитата стана възможна благодарение на проект „Информацията преди всичко: из опита на немските публични библиотеки”. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура” и с любезното съдействие на Югоизточноевропейския български културен институт в Елванген, филиал на БКИ - Берлин.

Работната група посети Методиевия център в Елванген и проведе работни срещи в Баварската национална библиотека, университетските библиотеки в Карлсруе и Констанц, и градските библиотеки в Хайделберг, Щутгарт и Елванген.

Представителите на отдел „Регионални дейности“ в Министерството на културата и библиотечните мениджъри споделиха опит и добри практики и направиха предложения за сътрудничество. Те имаха среща и с д-р Фолкер Ведекинд, директор на дирекция в Министерството за наука, изследвания и изкуство на Баден – Вюртемберг, както и с кмета на град Елванген.