Вие сте тук

Литературна среща с Ивелина Радионова в Читалище „Зора-1990г.“ село Победа

 
На 13 юли по покана на НЧ „Зора-1990г.“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха Даниела Александрова - Кмет на село Победа, Даринка Николова  -Председател на ЧН на НЧ „Зора-1990“ село Победа и Теодора Димитрова – Секретар на НЧ „Наука 1905“ село Комарево.
Авторката на „Алтъна” Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от стиховете си. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана” и др.
Пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” така авторката отговаря какво е за нея Родината. Музикално танцова композиция „От векове за векове“  бе специален  поздрав към участниците в срещата, поднесен от  децата, творящи в Читалището.
Освен поезия Ивелина пише и проза, това за нея е предизвикателство, което приема през 2016 година, в последствие се оказва, че прозата я вълнува повече от поезията и след „Алтъна” и „Обич” , издава „Йова разказва”, която включва къси разкази.
В края на срещата, от името на читалището, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и стих – посвещение, в знак на дълбока признателност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове.
След атрактивното представяне на творчеството и, присъстващите силно развълнувани си обещаха, че срещата е начало на творческо общуване между верни  приятели и почитатели.