Вие сте тук

Изложба "Детска илюстрация" на Румен Скорчев и Росица Скорчева гостува в добричката библиотека

На 15 юли 2019 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич бе открита изложба "Детска илюстрация" на акад. Румен Скорчев /1932-2015/ и дъщеря му проф. Росица Скорчева. Събитието се организира със съдействието на съпругата на художника Ели Скорчева, която откри изложбата. Съпътстваща изложба на библиотечни документи представя произведения, с илюстрации от двамата автори, които библиотеката съхранява във фондовете си.

Ели Скорчева разгледа регионалната библиотека и се запозна с различните библиотечни колекции, както и със залите за обслужване на ползватели.
 
"В наши дни често можем да срещнем илюстрации, които могат да причинят на децата сериозни естетически поражения. Затова заповядайте в чистия свят на детето, съхранен в илюстрациите на Росица и Румен Скорчеви от книжките на поколения български деца, защото детската книга е вратата към онзи вълшебен свят, в който детето пораства и става добър човек”, се посочва в анотацията за изложбата.

Изложбата ще радва както децата , така и възрастните посетителите на библиотеката през лятото и ще остане до м. септември т.г.

Коментари

Заповядайте в чистия свят на детето, съхранен в илюстрациите на Росица и Румен Скорчеви!