Вие сте тук

РБ „Априлов-Пелаузов“ посрещна отново Меонлина и нейната нова книга „Пеласгите“

Интересна и много зареждаща среща-разговор се проведе в залата за събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово на 19 септември 2019 г..
Авторът – Варта Корисян, с духовно-творческо име Меонлина представи новата си книга „Пеласгите – мост между атланти и арийци“ пред габровци.
Меолина гостува пред габровска публика за втори път. Първата среща с нея бе на 12 април 2018 година, отново с домакинството на Габровската регионална библиотека. По време на срещата авторката сподели своите житейски и творчески принципи и представи най-любимата своя „рожба“ – книгата „Богомилите – есеите на България“. Темата за богомилството като „живяна философия и етика на бита“ е особено предпочитана в творческите дирения на Меонлина.
Варта Корисян по образование и занятие е физик, тя е упражнявала тази професия с любов, но интересите й в областта на алтернативната българска и човешка история въобще, на ранното християнство, теософията, космогонията, астрологията и окултизма датират от младостта й и цялото нейно творчество е подчинено на тази динамика. Всекидневието й като член на международната Академия на свободните изследователи е наситено със събития и вълнуващи срещи, сред които и тази с габровската четяща публика.
Всички книги на Меонлина („Нагоре по спиралата“ 1 и 2, „Богомилите“ и „Пеласгите“) и книгите на други съвременни автори, чиито дирения са свързани със същите теми и конкретно с темата за „българската ерес“, богомилството, сред които Учителя Петър Дънов, Христо Буковски, Христо Маджаров, Никол Данева, Николай Райнов, Дамян Попхристов и други могат да бъдат открити във фондовете на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово