Вие сте тук

Нови книги за добричката библиотека дариха от благотворителния маратон

В навечерието на Деня на народните будители, Регионална библиотека „Дора Габе” получи дарение от над 270 нови книги. Дарението е на стойност около 4900 лв., а средствата бяха събрани от партньорите на благотворителния маратон, организиран от Александър Тодоров и Николай Георгиев от благотворителна общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ”. На всяка от дарените книги е поставен печатът на Благотворителната общност, така че читателите ще имат възможност да видят какво е закупено след участието им в добрата кауза. Маратонът се проведе в градския парк в Добрич в края на месец септември и в него се включиха 624 граждани и гости на града, сред които около 200 деца. Дванадесет добрички фирми и едно физическо лице спонсорираха благотворителния маратон.

Александър Тодоров, Николай Георгиев и Ивелин Златев от фирма „Златев”, една от фирмите, генерални спонсори на инициативата, връчиха официално дарението на библиотеката. Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари за голямото количество нова литература за деца и възрастни, която ще обогати фондове и ще зарадва читателите на библиотеката. Христова поздрави дарителите за хубавата инициатива, които приобщиха към каузата хора на различна възраст и чрез спорт ги убедиха да подкрепят библиотеката, книгата и четенето, и изрази изключителна благодарност към спомоществователите за отношението към литературата и културата в нашия град.

Библиотеката получи уверението на организаторите, че благотворителната инициатива ще се превърне в традиционна за град Добрич.

Коментари

Христова поздрави дарителите за хубавата инициатива, които приобщиха към каузата хора на различна възраст и чрез спорт ги убедиха да подкрепят библиотеката, книгата и четенето, и изрази изключителна благодарност към спомоществователите за отношението към литературата и културата в нашия град.