Вие сте тук

Библиотечен информационен център беше открит в Сопот

На 27 януари 2011 г. в библиотеката на НЧ "Иван Вазов-1871" - Сопот се откри библиотечен информационен център по Програма "Глоб@лни библиотеки - България". На откриването присъстваха зам.-кметът на Община Сопот - г-н Камен Шаралиев, зам.-председателят на Общинския съвет - г-жа Мариана Кацарова, представители на училища, музеи и граждани. С кратка мултимедийна презентация беше представена дейността на библиотеката и работата по програмата. Г-н Шаралиев благодари на ръководството и екипа на НЧ "Иван Вазов - 1871" за заслугата в осъществяване на инициативата, благодарение на която "съгражданите ни ще имат достъп до съвременните технологии".

Библиотечният информационен център е оборудван с 6 персонални компютъра, един преносим компютър, мултимедийно устройство, периферни устройства (принтер, скенер и копирна машина). Жителите на общината ще могат да ползват безплатен пакет от услуги: компютри и достъп до Интернет, онлайн информация, електронно съдържание от местно значение, обучения по компютърна и информационна грамотност.

Центърът беше открит от г-н Шаралиев и председателя на читалището - г-жа Недкова.

Настоятелството на НЧ "Иван Вазов- 1871" - Сопот изказва благодарност на всички, които оказаха подкрепа за реализацията на тази програма.

Sopot_opening_small.jpg