Вие сте тук

Депутат Станислава Стоянова дари книги на РНБ "П. Р. Славейков" - Велико Търново по случай Деня на българската просвета и култура

Доц. д-р Калина Иванова и депутат Станислава Стоянова
Дарени книги на Регионална библиотека "Петко Р. Славейков" - Велико Търново
Директорът на Регионална библиотека "Петко Р. Славейков" - Велико Търново дарява книги на депутат Станислава Стоянова

На 22 май 2020 г. наш гост в РНБ "П. Р. Славейков" бе Станислава Стоянова – депутат в 44-то Народно събрание на Република България и преподавател в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, гр. Свищов. Повод за нейното посещение бе желанието ѝ да дари на библиотеката в навечерието на Деня на българската просвета и култура ценни книги от сферата на икономиката, стопанското управление и туризма. Като човек, развиващ активна преподавателска и научна дейност, г-жа Стоянова разбира колко е важно студентите и специалистите в тази сфера да имат достъп до новите научни изследвания.
Освен научна дарената литература включва и бестселъри на български автори на художествена литература, току-що излезли на книжния пазар. Г-жа Стоянова поздрави целия екип на РНБ "П. Р. Славейков" за добре свършената работа по време на извънредното положение и заяви, че се е почувствала изключително горда с факта, че единствено "нашата Народна библиотека" е проявила иновативност и инициативност и не е оставила читателите си без четиво през дългия и труден период на карантината.
Добрата новина, която ни донесе депутат Стоянова направо от пленарна зала, бе, че на първо четене е приет законопроектът за намаляване на ДДС за книгоиздателския бранш от 20 % на 9 %. Доц. д-р Калина Иванова, директор на РНБ "П. Р. Славейков", не скри радостта си от хубавата новина и подчерта колко благотворно влияние ще има това не само върху книгоиздаването, а и върху библиотеките в България.